Continuă tragediile provocate de incendierea voită a terenurilor agricole. Un bărbat şi-a pierdut viaţa


Ultimul update: Luni 25 Martie 2019 17:24
Data publicarii: Luni 25 Martie 2019 16:36
Categorie: Stiri actuale

Un bărbat de 80 de ani din Buzău şi-a pierdut viaţa, iar la Tulcea un fermier are arsuri pe toată suprafaţa corpului după ce a fost cuprins de flăcările scăpate de sub control, pe un teren agricol.

Potrivit Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă, la nivel naţional au fost înregistrate sute de incendii de vegetaţie, iar pagubele sunt de sute de mii de lei.

Pompierii din Tulcea au intervenit în mai multe zone pentru a stinge incendiile de vedetatie pornite chiar de la localnici. Dacă lângă oraşul Tulcea militarii au reuşit să stingă focul înainte ca flăcările să ajungă în zona caselor, într-un sat, pompierii au cerut ajutorul medicilor pentru că un bărbat a suferit arsuri grave.

Pe de altă parte, în judeţul Buzău, pompierii au descoperit trupul carbonizat al unui bărbat de 80 de ani care dăduse foc resturilor de pe câmp.

În satele din judeţul Buzău curăţarea terenurilor se face prin această metodă periculoasă a incendierii. Însă adesea focul nu este supravegheat.

În judeţul Buzău, de la inceputut acestei luni, au fost înregistrate aproape 300 de incendii de vegetaţie şi au ars peste 4000 de hectare.

Numai în Delta Dunării cel puţin zece case au ars din cauza neatenţiei oamenilor, care dau foc uscaturilor, şi nu supraveghează incendiile.

Tocmai de aceea Inspectoratul general pentru situaţii de urgenţă face un apel către cei care deţin sau folosesc terenuri agricole, să ia măsuri suplimentare de siguranţă în situaţia în care aleg să dea foc miriştii. Deşi legea prevede amenzi serioase, până acum autorităţile nu au sancţionat pe nimeni.

VIDEO PROTVPLUS.RO