Alertă la Washington. FBI se teme că Biden ar putea fi atacat ”din interior” în ziua învestirii

18-01-2021 12:45


FBI

Oficialii apărării SUA spun că sunt îngrijorați din cauza unui posibil atac care ar putea fi lansat ”din interior” sau o altă amenințare, din partea membrilor serviciului implicat în asigurarea învestirii președintelui ales Joe Biden.

Astfel, potrivit Associated Press, FBI a decis să îi verifice pe toți cei 25.000 de soldați ai Gărzii Naționale care vor veni la Washington pentru eveniment.

Acțiunea masivă reflectă îngrijorările extraordinare de securitate care au cuprins Washingtonul după violențele din 6 ianuarie, comise de fanii lui Trump în Capitoliul SUA, și subliniază temerile că unele dintre persoanele însărcinate să protejeze orașul în următoarele câteva zile ar putea reprezenta o amenințare pentru președinte, dar și pentru alte VIP-uri care vor fi acolo.

Secretarul armatei, Ryan McCarthy, a declarat duminică pentru Associated Press că oficialii sunt conștienți de potențiala amenințare, astfel că toți comandanții au fost avertizați să fie cu ochii în patru, în căutarea oricăror probleme în rândurile lor, pe măsură ce se apropie învestirea lui Biden. Până în prezent, însă, el și alți lideri spun că nu au văzut nicio amenințare clară, iar oficialii au precizat că verificările nu au identificat niciun aspect cu potențial de risc.

"Trecem continuu prin acest proces și analizăm și a doua oară, a treia oară asupra fiecărei persoane din această operațiune", a spus McCarthy într-un interviu, după ce el și alți lideri militari au trecut printr-un exercițiu exhaustiv de securitate care a durat trei ore, pentru pregătirea inaugurării de miercuri.

El a spus că membrii Gărzii sunt instruiți, de asemenea, cu privire la modul de identificare a potențialelor amenințări din interior.

Aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naționale vor ajunge în Washington, venind din toată țara - un număr care este de cel puțin două ori și jumătate mai mare comparativ cu alte ceremonii de învestire anterioare.

Și în timp ce armata îi verifică, potrivit procedurii obișnuite, pe membrii serviciului, pentru legături extremiste, FBI contribuie cu o verificare suplimentară.

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO