Alerta in New York. Talibanii s-ar putea razbuna dupa uciderea unui imam terorist

01-10-2011 14:18

politisti New York

Politia din New York este in stare de alerta din cauza riscului ca vreo persoana "sa vrea sa razbune" moartea imamului radical americano-yemenit Anwar al-Awlaki, a anuntat vineri comandantul politiei.

Raymond Kelly, comandantul politiei newyorkeze a declarat ca "Stim ca Awlaki avea adepti in Statele Unite, inclusiv la New York, si din acest motiv ramanem vigilenti in fata posibilitatii ca cineva sa vrea sa razbune moartea sa", precizand ca imamul care avea legaturi cu al-Qaida era "un recrutor de teroristi foarte eficient in Statele Unite".

"Informatiile potrivit carora locotenentul sau Samir Khan a fost ucis sunt de asemenea o veste buna", a adaugat el, referindu-se la un informatician american care, potrivit unui lider tribal, face parte din grupul de sase persoane eliminate odata cu Awlaki in Yemen.

"Khan avea contacte importante la New York si publica revista in engleza Inspire (revista retelei al-Qaida in Peninsula Araba-n.r.), care ii invata pe lupii singuratici sa construiasca o bomba acasa si care a desemnat gara Grand Central (din New York) drept tinta", a precizat comandantul politiei.

Anwar al-Awlaki, inamic public al Washingtonului la fel ca Osama bin Laden, a fost ucis vineri in Yemen, potrivit oficialilor yemeniti si americani.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO