VIDEO. In timp ce tara lui moare in saracie, el are 11 masini de lux la Paris. Viata de dictator

01-10-2011 09:10

Teodoro Obiang Nguema

O ancheta desfasurata la Paris a scos la iveala viata de lux in care traia un dictator african, impreuna cu familia sa, tocmai din banii pe care tara sa ii primea sub forma de ajutoare.

Astfel, 11 "super-masini" in valoare de peste 5 milioane de lire sterline au fost scoase din locuinta luxoasa a fiului dictatorului Guineei Ecuatoriale.

Actiunea face parte dintr-o investigatie privind spalarea de bani si alte infractiuni, legate de ajutoare financiare internationale.

Printre autovehiculele confiscate de autoritati se afla doua Bugatti Veyrons, un Ferrari 599 GTO si un Maserati MC12. Toate sunt inregistrate pe numele lui Teodoro Obiang Nguema, presedintele Guineei Ecuatoriale. El este unul dintre presedintii Africii care primeste in mod regulat ajutoare internationale, inlcusiv din Franta si Marea Britanie.

Vineri dimineata, politia a dat buzna in locuinta sa de la Paris, in valoare de 15 milioane de lire sterline, situata la cativa pasi de Arcul de Triumf. Toate masinile de lux descoperite acolo au fost luate de autoritati.

Se banuieste ca toate aceste masini au fost cumparate din banii obtinuti din "castiguri necinstite", pentru a ascunde in acest fel sumele aduse din Africa in Franta - a declarat o sursa din politie, citata de Daily Mail.

Toate masinile par sa fie noi, iar printre modelele de lux se mai afla un Aston Martin V8 600lm, un Rolls-Royce Drophead Coupe, un Porsche Carrera GT, un Ferrari Enzo si mai multe Bentley.

In acest an, autoritatile au descoperit ca miliarde de dolari din ajutoarele internationale au fost deturnate de dictatorii africani, care si-au cumparat case de lux la Paris.

Printre acestia se afla:

-► presedintele Gabonului, Ali Bongo - 39 de proprietati

-► presedintele Republicii Congo, Denis Sassou-Nguesso - 16 proprietati

Presedintele Guineei Ecuatoriale, Obiang Nguema, are o casa cu 6 etaje la Paris, care este folosita numai de familia sa atunci cand vine sa faca shopping in Franta. In schimb, el, dictatorul, se cazeaza intotdeauna numai la hotelul Plaza Athenee, de pe Champs Elysee, care costa "doar" 2.000 de lire sterline pe noapte.

Autoritatile mai investigheaza si informatiile potrivit carora fostul dictator al Tunisiei, Zine El Abidine Ben Ali, fostul presedinte al Egiptului, Hosni Mubarak, colonelul Muammar Ghaddafi si presedintele Siriei, Bashar Al-Assad, ar detine numeroase case in Franta.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO