Alertă în Europa. Incendiile au mistuit zone întregi din Spania, Italia și Grecia

Ultima actualizare: 31-08-2020 19:57

În Europa ultimul weekend de vară a fost unul de foc. Incendiile de vegetaţie țin în alertă autoritățile din Spania, Italia ori Grecia.

În doar câteva ore flăcări uriașe au pârjolit dealuri întregi de lângă Palermo. O luptă inegală duc şi pompierii spanioli. În regiunea Andaluzia peste trei mii de oameni au primit ordin de evacuare.

Scene teribile au fost surprinse de o turistă aflată în vacantă într-un complex de lux din Costa del Sol. Focul s-a extins rapid, iar angajaţii, luați prin surprindere, au luptat cu flăcările cu ce au avut la îndemână.

Imediat ce oamenii reuşeau să stingă un focar, apărea altul.

Înfricoşaţi, turiştii s-au refugiat pe plajă.

Turiști: "Doamne, Dumnezeule! Ce s-a întâmplat aici!"

Nimeni nu a fost rănit. În schimb, o suprafață de 40 de hectare a fost mistuită de vâlvătăi.

Şi în alte regiuni din sudul Spaniei, pompierii luptă cu incendiile de vegetaţie. Cea mai gravă situaţie este în provincia Huelva.

Localnic: "Este o situaţie critică pentru toţi care locuiesc aici. Toată averea lor este în pericol, toţi pinii sunt de asemenea în pericol."

Incendiile au înghiţit până acum o suprafață totală de zece mii de hectare în Andaluzia. În ajutorul pompierilor a fost chemată şi armata. Deşi în timpul nopţii intensitatea vântului a mai scăzut, operaţiunea este dificilă din cauza terenului accidentat.

Este dezastru şi în sudul Italiei. În Sicilia, flăcările au făcut scrum vegetaţia de pe mai multe dealuri într-o singură noapte. Au ars cel puțin 400 de hectare, iar pompierii au intervenit cu greu din cauza caniculei şi a vântului puternic.

Incendiul izbucnit lângă Palermo a impus evacuarea a peste 1.600 de localnici. Echipajele de pompieri acţionează atât de la sol, cât şi din aer, cu trei avioane utilitare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO