ANSVSA: Cazul de antrax din Ungaria nu afecteaza sanatatea consumatorilor romani
Autoritatile Sanitare din Ungaria au anuntat o alerta de contaminare cu antrax. Cinci persoane sunt monitorizare de medici dupa ce au fost semnalate simptompe asemanatoare bolii.
Conform Reuters, boala a fost depistata in carnea inghetata a doua vaci care au fost sacrificate in mod ilegal intr-o ferma din Tiszafured, situat la 160 de km de Budapesta si 125 de km de Oradea.
Potrivit Autoritatii Sanitar veterinare din Ungaria (ANTSZ) cinci persoane sunt suspectate ca au contractat boala in timpul taierii ilegale a bovinelor. O parte din carne a fost trimisa catre o firma care aprovizioneaza cantine. Activitatea acesteia a fost suspendata iar autoritatile maghiare au declansat o ancheta.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Potrivit spcialistilor, identificat la timp, antraxul poate fi vindecat cu antibiotice. Este o boala infectioasa produsa de Bacillus anthracis, bacterie ce produce sporii care raspandesc infectia.
ANSVSA: Cazul de antrax din Ungaria nu afecteaza sanatatea consumatorilor romani
Cazul de antrax din Ungaria, aparut in urma unei sacrificari ilegale intr-o ferma aflata la 160 de kilometri de Budapesta, nu are implicatii asupra sanatatii publice a consumatorilor din Romania, informeaza vineri Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Potrivit ANSVSA, persoanele din Ungaria care au fost spitalizate cu simptome ale unei infectii cu antrax s-ar fi imbolnavit, cel mai probabil, in timpul sacrificarii ilegale a unor bovine.
"In Romania se face vaccinarea obligatorie impotriva antaxului a tutoror speciilor receptive si astfel se previne aparitia de imbolnavirilor la om. In acest an, campania de vaccinare impotriva antraxului a fost demarata, in tara noasatra, la inceputul lunii mai, inainte ca animalele sa fie scoase la pasunat.
Imunizarea se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele si ovinele, indiferent de sexul animalelor, dupa implinirea varstei de o luna", se arata intr-un comunicat de presa al ANSVSA.