Alegeri în Israel. Netanyahu și Benny Ganz se află la egalitate după primele sondaje

17-09-2019 22:54

Israel

Partidul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, şi cel al rivalului său Benny Gantz se aflau la egalitate marţi seară la încheierea alegerilor legislative din Israel, potrivit primelor sondaje la ieşirea de la urne, transmite AFP.

Likud condus de Benjamin Netanyahu ar obţine între 31 şi 33 de locuri din totalul de 120 ale parlamentului israelian (Knesset), iar formaţiunea Kahol Lavan (Albastru şi Alb) a fostului şef de stat major al armatei israeliene, Benny Gantz, între 32 şi 34, potrivit acestor sondaje care nu arată niciun bloc electoral câştigător detaşat al alegerilor, scrie Agerpres.

Pentru a doua oară în ultimele 5 luni, israelienii au votat la alegerile legislative. În urma scrutinului din aprilie, dreapta condusă de Benjamin Netanyahu nu a reuşit să-şi asigure o majoritate confortabilă în Knesset.

În ajunul votului, Netanyahu, cel mai longeviv premier al Israelului, a încercat să-şi asigure voturile ultra-nationalistilor, promiţând că, dacă va câştiga, va anexa Hebronul şi o altă localitate din Cisiordania.

În vârstă de 59 de ani, fiu al unui supravieţuitor al Holocaustului originar din România, Benny Gantz e general în retragere şi fost şef de stat major, dar novice în politică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO