Agenți FBI au descins pe "insula pedofiliei" a omului de afaceri Jeffrey Epstein. VIDEO


Ultimul update: Marti 13 August 2019 09:55
Data publicarii: Marti 13 August 2019 09:55
Categorie: Stiri externe
insula lui Epstein

Agenţi ai FBI au efectuat luni un raid pe o mică insulă americană din Caraibe care îi aparţinea omului de afaceri Jeffrey Epstein, găsit mort în celulă sâmbătă după ce a fost inculpat pentru mai multe agresiuni asupra unor minore, relatează AFP.

Doi responsabili sub acoperirea anonimatului din cadrul forţelor de ordine, citaţi de NBC, au confirmat că poliţia federală americană a lansat o percheziţie la reşedinţa lui Epstein de insula Little St. James, din insulele Virgine, pe care bogatul om de afaceri ar fi cumpărat-o în anii 1990.

Anumite media americane au supranumit-o "insula pedofiliei", din cauza minorelor pe care Jeffrey Esptein le-ar fi adus aici.

Tabloidul britanic Daily Mail a publicat şi el informaţii similare despre acest raid, cu fotografii şi înregistrări video care par să arate agenţi în uniformă ai FBI desfăşuraţi pe insulă.

Contactat, FBI-ul, care a deschis o anchetă sâmbătă privind moartea omului de afaceri, nu a confirmat aceste informaţii.

Acest raid are loc în contextul în care ministrul american al justiţiei şi procurorul federal din Manhattan au promis, în pofida dispariţiei sale, să continue ancheta privind agresiunile sexuale multiple comise de Epstein şi să-i descopere pe eventualii săi complici.

Jeffrey Epstein, de 66 de ani, a fost găsit mort sâmbătă, la ora locală 06.30, în celula sa din închisoarea federală din Manhattan, aparent în urma unei sinucideri. El era închis în aşteptarea procesului după ce a fost inculpat la începutul lui iulie şi risca până la 45 de ani de închisoare.

 

Anchetă în Franța

 

Doi miniştri francezi au solicitat luni deschiderea unei anchete în Franţa cu privire la cazul Jeffrey Epstein, un finanţist american care s-a sinucis în închisoare în timp ce era urmărit penal pentru presupuse agresiuni sexuale asupra unor minore, relatează AFP.

''Ancheta americană a evidenţiat legături cu Franţa. Astfel, ni se pare fundamental pentru victime ca în Franţa să se deschidă o anchetă, astfel încât să fie totul clar'', se arată într-un comunicat al secretarilor de stat Marlene Schiappa (Egalitate femei/bărbaţi) şi Adrien Taquet (Protecţia copilului), fără a oferi detalii suplimentare în această etapă a anchetei.

''Moartea domnului Epstein nu trebuie să priveze victimele de justiţia la care au dreptul: este o condiţie esenţială pentru reconstrucţia lor, este de asemenea o condiţie pentru o protecţie mai eficientă a viitorului altor fete în faţa acestui tip de reţele organizate, în faţa acestui tip de prădători'', au scris Schiappa şi Taquet.

Într-o scrisoare adresată procurorului Republicii din Paris şi reprodusă pe site-ul revistei L'Obs, asociaţia Innocence en danger (IED) (Inocenţa în pericol) indică faptul că i-a trimis procurorului un raport pe 23 iulie şi subliniază că ''Franţa este preocupată de acest dosar deoarece investigaţii efectuate de FBI dezvăluie implicarea mai multor persoane cu cetăţenie franceză''. IED citează o ''sursă de încredere'' conform căreia ''mai multe victime ale reţelei de prostituţie create de Jeffrey Epstein şi complicii săi au şi cetăţenie franceză''.

Moartea în închisoare a finanţistului american Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, a dat naştere imediat mai multor teorii ale conspiraţiei şi unui scandal în Statele Unite, unii crezând mai mult în ipoteza unei crime decât în cea a sinuciderii, din cauza numeroaselor conexiuni ale cazului cu cercurile de putere.

Epstein, care fusese plasat în detenţie la 8 iulie pentru exploatare sexuală şi asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a zeci de minore în reşedinţele sale de lux, în special din New York şi Florida, a fost găsit spânzurat sâmbătă dimineaţă în celula sa dintr-o închisoare federală din Manhattan. Moartea sa este anchetată Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

Nesupravegheat înaintea sinuciderii

Milionarul Jeffrey Epstein, care a fost găsit mort în celula sa din centrul de detenţie din New York unde aştepta să fie judecat pentru trafic şi exploatare sexuală de minore, nu a fost supravegheat înainte de sinuciderea sa prezumtivă şi nici nu avea un coleg de celulă, potrivit ziarului New York Times citat luni de EFE.

Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit sâmbătă dimineaţa spânzurat în celula sa de la Correctional Metropolitan Center din Manhattan, şi trebuia să fie supravegheat la fiecare 30 de minute vineri seară de doi gardieni, însă această procedură nu s-a respectat, asigură ziarul care citează o sursă apropiată cazului.

Potrivit NYT, vineri dimineaţa au fost publicate sute de documente despre Epstein, care se refereau la un caz paralel şi în care este implicată o femeie care ar fi jucat rolul de "recrutatoare" de minore pentru milionarul american.

Decesul său intervine şi după ce, la 23 iulie, a fost găsit zăcând inconştient în celula sa cu semne în jurul gâtului iar autorităţile au investigat dacă este vorba de o tentativă sinucidere.

Ca urmare a acestui fapt, Epstein ar fi trebuit să aibă un coleg de celulă, însă acesta fusese transferat recent lăsându-l pe inculpat singur, o decizie care a încălcat procedurile de detenţie, a indicat sursa a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

După moartea milionarului au apărut mai multe semne de întrebare şi dezbateri în mass-media americane legate de faptul dacă acesta se afla sub supraveghere pentru tentativă de sinucidere.

"Moartea lui Epstein ridică semne de întrebare serioase la care trebuie să primim răspuns", a apreciat ministrul justiţiei din SUA, William Barr, care s-a declarat îngrozit că un astfel de incident s-a putut întâmpla în timp ce inculpatul se afla în custodia guvernului federal. Barr a mai spus că, pe lângă o anchetă realizată de FBI, Ministerul Justiţiei va desfăşura propria sa investigaţie.

Potrivit NYT, după tentativa de sinucidere a lui Epstein din 23 iulie el a fost pus sub supraveghere 24 de ore şi supus unor evaluări psihiatrice zilnice, însă după şase zile responsabilii centrului de detenţie au considerat că nu mai era necesar.

Biroul medico-legal al oraşului a efectuat autopsia care va dezvălui cauzele morţii milionarului şi finanţistului american care a ajuns să fie relaţionat cu personalităţi de marcă, precum Donald Trump, înainte de a deveni preşedinte, prinţul Andrew al Marii Britanii, sau cu fostul şef de stat Bill Clinton.

Sursa: Agerpres

Procurorul general al SUA: Nereguli grave în închisoarea unde a murit Jeffrey Epstein
Procurorul general al SUA: Nereguli grave în închisoarea unde a murit Jeffrey Epstein
Autopsia milionarului Jeffrey Epstein. Anunțul medicului legist despre cauza morții
Autopsia milionarului Jeffrey Epstein. Anunțul medicului legist despre cauza morții
Semne de întrebare în cazul morții lui Jeffrey Epstein, miliardarul acuzat de trafic de minore
Semne de întrebare în cazul morții lui Jeffrey Epstein, miliardarul acuzat de trafic de minore
Autopsia milionarului Jeffrey Epstein. Anunțul medicului legist despre cauza morții
Autopsia milionarului Jeffrey Epstein. Anunțul medicului legist despre cauza morții
Semne de întrebare în cazul morții lui Jeffrey Epstein, miliardarul acuzat de trafic de minore
Semne de întrebare în cazul morții lui Jeffrey Epstein, miliardarul acuzat de trafic de minore
Răsturnare de situație. Cum a fost găsit în celulă miliardarul acuzat de trafic de minore
Răsturnare de situație. Cum a fost găsit în celulă miliardarul acuzat de trafic de minore
VIDEO PROTVPLUS.RO
Eric Gardner
Polițist concediat în SUA, la 5 ani după ce a asfixiat un afro-american
Operațiune de amploare, după ce un regizor polonez a dispărut când se plimba cu barca
Copiii unor luptători ISIS, repatriați în Germania. Anunțul ministerului de Externe
Soţia lui Netanyahu a făcut scandal în avion şi a aruncat pâinea la primirea în Ucraina
Rusia cere ca Transnistria să revină în componența Republicii Moldova
Anunţul oficial al lui Putin privind incidentul nuclear din Rusia. "Am trimis experţi"
Bomba Irlanda de Nord
O bombă care viza poliţişti a explodat în Irlanda de Nord, aproape de frontieră
Americanii au testat una dintre rachetele interzise până acum prin tratatul cu Rusia
Carusel interzis, într-un parc din Germania. Ce se întâmpla atunci când era pornit
Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor
Fostul presedinte al Sudanului, acuzat de corupţie, a primit 90 milioane de dolari de la saudiţi
Un cuplu riscă 6 ani de închisoare, după ce a furat nisip de pe o populară plajă din Italia