Adolescenta dispărută în Malaezia: Vocea mamei fetei, difuzată la megafon în junglă

08-08-2019 19:49

Nora Quoirin

Autorităţile locale au difuzat joi înregistrări ale vocii mamei adolescentei franco-irlandeze dispărută de cinci zile într-o pădure tropicală din apropiere de Seremban în Malaezia, în speranţa ca fata să o poată auzi.

Membrii triburilor care cunosc foarte bine zona din această junglă s-au alăturat sutelor de persoane care participă la căutări, notează poliţia.

Nora Anne Quoirin, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută duminică dimineaţa, după ce tatăl ei a constatat că aceasta lipsea din camera sa. Fata, o adolescentă cu nevoi speciale, era cazată alături de familia sa în staţiunea Dusun din statul sud-vestic Negeri Sembilan, situat la aproximativ 80 de kilometri de capitala Kuala Lumpur.

Operaţiunile de căutare, aflate acum în cea de-a cincea zi, se limitaseră iniţial la perimetrul staţiunii.

Fata locuieşte la Londra cu părinţii ei, un cuplu franco-irlandez. Familia ei crede că fata a fost răpită, însă poliţia a evocat doar o dispariţie îngrijorătoare.

"Joi dimineaţă am difuzat aceste înregistrări ale vocii mamei sale la megafon", a declarat presei şeful poliţei, Mohamad Mat Yusop. Vocile altor membri ai familiei au fost, de asemenea înregistrate, pentru a putea fi utilizate, a precizat el.

Un elicopter echipat cu un dispozitiv de căutare termică, scafandri, drone şi câini poliţişti s-au alăturat echipei de căutare, formată din cel puţin 250 de persoane, potrivit autorităţilor.

Anchetatorii au interogat circa 20 de persoane şi au examinat amprentele digitale prelevate din camera de hotel.

"Nora este dispărută în continuare. Este o fată vulnerabilă şi trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a o aduce înapoi", susţine mătuşa ei, Eadaoin Agnew, într-un video difuzat de Lucie Blackman Trust - organizaţie care sprijină familiile britanice ai căror membri sunt daţi dispăruţi în străinătate

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO