Un roman a murit intr-unul din cele mai grave accidente din istoria Sloveniei. O alta persoana din Romania a fost ranita

31-01-2016 12:22


Un barbat cu dubla cetatenie, romana si italiana, se numara printre cele patru victime ale unui urias carambol produs duminica seara pe o sosea din vestul Sloveniei.

Un alt roman care detine si cetatenie italiana figureaza si printre zecile de raniti ale accidentului. In jur de 70 de vehicule, intre care 4 TIR-uri si un autobuz, s-au ciocnit la 60 de kilometri de Liubliana, pe soseaua care leaga capitala slovena de coasta Adriaticii.

Ambasada noastra din Ljubljana monotorizeaza evolutia romanului ranit, care este spitalizat in stare stabila. In privinta celeilalte victime, familia a solicitat asistenta consulara pentru repatrierea trupului in Romania.

Cauza acestui spectaculos accident in lant a fost ceata densa. De altfel, politistii si salvatorii au bajbait ei insisi printre masinile incalecate in cautarea unor eventuale victime nestiute. Asta in timp ce supravietuitorii umblau nauci printre zecile de carcase zdrobite. Potrivit presei slovene, este unul dintre cele mai grave accidente din istoria tarii.

Sursa foto: Asociatia Pompierilor din Postojna
 

VIDEO PROTVPLUS.RO