A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Noiembrie 2018 19:56
Categorie: Stiri externe

Preşedintele Donald Trump a vizitat zonele devastate de incendii din nordul Californiei şi a promis ajutor federal pentru reconstrucţie rapidă.

Un sprijin cu atât mai necesar cu cât la fața locului situaţia se complică de pe o zi pe alta. În taberele improvizate în care stau cei rămaşi fără case au început să izbucnească epidemii. În ceea ce priveşte pierderile de vieţi omeneşti, până acum au fost găsite 79 de victime, însă lista dispăruţilor are aproape 1.300 de nume.

Președintele Trump a văzut de aproape distrugerile făcute de cel mai ucigător incendiu din istoria statului California.

Donald Trump: „Nimeni nu și-ar fi putut imagina un asemenea dezastru. De fapt, mi s-a spus că în unel locuri e chiar mai rău. Acolo totul a fost carbonizat. Sunt zone în care încă nu s-a putut interveni. Dar avem oameni incredibili care se ocupă de asta și nimeni nu poate face o treabă mai bună ca ei.”

Preşedintele s-a întâlnit cu membrii echipelor de intervenţie, dar şi cu unii dintre supravieţuitori.

Trump: „Nu ai idee ce se întâmplă cu adevărat până nu vii aici. Ce am văzut în Pleasure...Ce nume! Tocmai ne-am întors din... Pleasure.”
Reporter: „Paradise!”
Trump: „Da, Paradise.”

 

O scăpare care n-a făcut decât să sporească neîncrederea stârnită de promisiunile preşedintelui.

Localnic: „Cred că e importat ca preşedintele să înţeleagă că resursele sunt de la oameni pentru oameni, nu de la el şi pentru el. Pentru că aşa vede el lucrurile.”

O parte dintre sinistraţi trăiesc într-o tabără de corturi amenajată în parcarea unui hypermarket, lângă ruinele fumegânde ale oraşului Paradise. Din cauza condiţiilor, au început să izbucnească epidemii. Potrivit CNN, în jur de 800 de persoane prezintă simptomele unui virus stomacal.

Christa Stewart a supravieţuit uraganului Andrew, în Florida. Ea şi cei patru copii au vrut să facă din oraşul Paradise noua lor casă. Dar raiul pe care îl căutau a fost pârjolit până la temelie.

Christa: „Totul s-a dus și nu știu ce va mai urma pentru noi. Sper că cei care au pierdut pe cineva să aibă măcar un mormânt unde să plângă, pentru că am auzit aici atâtea povești înfiorătoare.”

Pe de altă parte, fumul toxic acoperă nordul Californiei, iar aerul poluat pe care îl respiră oamenii este acum, conform măsurătorilor, cel mai rău din lume.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO