A fost încătușat la metrou după ce i s-a descărcat telefonul. Ce au constatat polițiștii

22-10-2019 14:15

Tânăr încătușat la metroul din Londra

Un tânăr a fost încătușat la metroul din Londra după ce i s-a închis închis telefonul și nu a mai putut să treacă de bariere la ieșire.

Metroul din Londra folosește un sistem prin care oamenii pot plăti călătoriile cu ajutorul unei aplicații pe telefon, trebuind doar să atingă cu smartphone-ul senzorii la intrarea și ieșirea din subteran.

Tânărul a validat călătoria la intrare, însă telefonul i s-a descărcat pe drum și nu a mai putut să iasă de la metrou. Pentru că întârzia la muncă, acesta a încercat să sară peste barieră, moment în care a fost observat de angajații care asigură paza de la metrou, care l-au prins și încătușat, a transmis marți Metro.co.uk.

O călătoare care a văzut ce s-a întâmplat i-a confruntat pe ofițerii de securitate și le-a cerut să îl elibereze pe băiat, însă aceștia au refuzat și au început să îi caute în bagaj un act de identitate.

Într-un final, călătoarea a reușit să îi convingă pe angajații de la metrou să îi permită băiatului să își încarce telefonul. Odată ce și-a repornit dispozitivul, acesta a reușit să le dovedească ofițerilor că a plătit pentru călătorie și nu a făcut nimic ilegal.

În urma incidentului, autoritățile de transport britanice au transmis un comunicat în care precizează că arestarea unei persoane pentru neplata călătoriei este o măsură extremă, care se aplică doar în cazul în care călătorul refuză să plătească sau să ofere un nume și o adresă unde să îi poată fi trimisă amenda.

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO