Trei oameni au murit după ce zeci de tornade au măturat sudul Statelor Unite

Ultima actualizare: 17-12-2019 13:59

Cel puțin trei oameni au murit după ce zeci de tornade au măturat zone întinse din sudul Statelor Unite. În Louisiana, Mississippi și Alabama, fenomenele meteo extreme au provocat pagube mari și mii de oameni au rămas fără locuințe.

Un zid compact de nori și fuioare vijelioase au făcut prăpăd în Alexandria, oraș din statul Louisiana.

În urma vijeliei au rămas clădiri avariate, resturi împrăștiate haotic pe șosele și mașini răsturnate. Într-o zona rurală, o femeie a murit după ce rulota în care locuia a fost spulberată de tornadă.

Localnic: ”Când s-a auzit alarma, eram chiar acolo, în mijlocul tornadei. Nu puteam să stăpânesc volanul. Am încercat să încetinesc, zburau o mulțime de resturi în toate părțile, întreg orizontul era întunecat.”

Rămășițele pulverizate de forță vântului au acoperit mormintele dintr-un cimitir, dar și în parcarea alăturată unei biserici.

Și în Mississipi, câteva tornade au doborât copaci peste case, mașini ori de-a curmezișul șoselelor. De asemenea, din cauza căderii stâlpilor de electricitate, în jur de 6 mii de locuințe și sedii de firme au rămas fără curent. Vorbim de un bilanț provizoriu, deoarece echipele de intervenție nu au ajuns încă în toate zonele afectate.

Serviciul național de meteorologie a emis alertă maximă pentru risc de tornade, așa că școlile din cele trei state vizate au suspendat cursurile după prânz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO