Trei tineri din SUA, arestati dupa ce au vrut sa se alature Statului Islamic. Barbatii vorbeau despre asasinarea lui Obama

Ultima actualizare: 28-02-2015 07:13
Statul Islamic

Trei barbati din New York au fost arestati, miercuri seara, dupa ce, potrivit FBI, au incercat sa se alature Statului Islamic, in Siria. Unul dintre acestia planuia sa deturneze un avion pentru teroristi, scrie CNN.

Planul barbatului era sa deturneze un avion si sa devieze ruta acestuia "spre Statul Islamic, astfel incat Statul Islamic sa obtina un avion", potrivit unei plangeri depuse la curtea federala din New York si facuta publica, miercuri, in Brooklyn.

In plus, potrivit acestui document, unul dintre cei trei barbati arestati a vorbit si despre un plan de a-l asasina pe presedintele american Barack Obama.

"Este posibil sa devenim martiri dedicati chiar si aici? Ceea ce incerc sa spun e, sa il impuscam pe Obama si apoi sa fim impuscati la randul nostru, e de ajuns?", a intrebat Abdurasul Jaraboev, unul dintre suspecti, in varsta de 24 de ani.

Cei trei barbati planuiau sa zboare din New York in Turcia, in speranta ca se vor putea alatura in cele din urma Statului Islamic, in Siria.

Potrivit autoritatilor americane, cei trei suspecti - Abdurasul Jaraboev, de 24 de ani, Akhror Saidakhmetov, de 19 ani, si Abror Habibov, in varsta de 30 de ani - vor fi anchetati, printre altele, sub suspiciunea ca au sustinut material teroristii.

Cei trei discutau si despre organizarea unor atentate teroriste pe teritoriul Statelor Unite. Potrivit documentelor oficiale, parti din aceste planuri au fost postate online.

Intr-o conversatie inregistrata de autoritati, Saidakhmetov poate fi auzit spunand ca, in cazul in care nu va obtine acte pentru calatoria in Siria, "voi merge si voi cumpara o arma automata, AK-47, si voi impusca toti politistii"

"Vom merge si vom cumpara o arma... apoi vom merge si vom impusca un politist. Boom... Apoi, ii vom lua arma, gloantele si vesta antiglont... apoi, vom face la fel si cu altii. Apoi vom merge la sediul FBI si ii vom omori pe oamenii FBI-ului", mai poate fi auzit spunand Saidakhmetov.

Unul dintre cei trei barbati a fost arestat in Florida, alti doi in New York.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO