170 de persoane s-au imbolnavit dupa ce au petrecut in casa Playboy

×
Codul embed a fost copiat

Departamentul de Sanatate Publica din Los Angeles a anuntat ca in jur de 170 de persoane care au participat la un eveniment in casa din Beverly Hills a lui Hugh Hefner, fondatorul Playboy, sunt suspecte ca s-ar fi imbolnavit de legioneloza.

Autoritatile au incercat sa contacteze toti participantii la simpozionul DOMAINfest care a reunit 700 de participanti din 30 de tari.

Seara festiva pentru strangerea de fonduri s-a desfasurat in Playboy Mansion.

"Pana acum, aproximativ 170 de persoane au avut febra, frisoane, stare generala de rau si probleme respiratorii. Investigam mai multe locuri care au avut legatura cu acest simpozion, inclusiv Playboy Mansion. Nu exista motive sa credem ca alte persoane decat cele care au participat la simpozion au fost afectate", a declarat un reprezentant al Departamentului de Sanatate Publica din Los Angeles.

Potrivit Los Angeles Times, o masina folosita pentru a crea ceata artificiala in jurul piscinei este considerata sursa imbolnavirilor.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Purtatorul de cuvant al Playboy nu a facut nicio declaratie in legatura cu acest subiect.

Legioneloza este o boala bacteriana care poate provoca pneumonie. Mai putin de 100 de cazuri sunt raportate in fiecare an in nordul statului New York. Cele mai multe cazuri apar ca evenimente unice izolate. Focarele sunt relativ rare.

Boala a fost descrisa pentru prima oara in 1976, cand s-au produs mai multe cazuri de pneumonie la un hotel din Philadelphia, in timpul Conntiei Legiunii Americane. 

Ea se transmite pe calea aerului, fiind inhalata cu usurinta. Se pare ca o sursa importanta ar fi turnurile de racire si instalatiile de aer conditionat.

Ca surse naturale, bacteria se poate intalni in ape curgatoare sau helesteie. Odata intrata in organism, bacteria incubeaza o perioada de circa 2 saptamani.

Legioneloza nu este contagioasa, iar simptomele dispar cam in cinci zile de la declansarea bolii. De obicei, boala raspunde bine la antibiotice, insa exista posibilitatea, in proportie de 5%, ca afectiunea sa fie fatala.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
"Vila Playboy, mai degraba o inchisoare murdara!"Afla secretele iepurasilor

Umilite si fortate sa faca sex la orice ora. Asa decurge viata in vila regelui sexului, Hugh Hefner. Cel putin asta sustine un fost iepuras Playboy, care a trecut pragul palatului placerilor in 2002.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.