17 piramide noi, descoperite in Egipt cu ajutorul unui satelit

Ultima actualizare: 27-07-2012 10:10
piramida

17 piramide, 1.000 de morminte si 3.000 de asezari antice au fost descoperite in Egipt cu ajutorul razelor infrarosii, de pe un satelit. Excavarile au confirmat rezultatele obtinute din satelit.

Cercetatorii au folosit imagini de la sateliti aflati la 700 de kilometri deasupra Pamantului, echipati cu camere atat de puternice incat pot fotografia obiecte cu un diametru de sub 1 metru de pe suprafata planetei.

Potrivit arheologului Sarah Parcak, conducatorul proiectului sponsorizat de NASA, aceste piramide si asezari ar putea reprezenta cel mai importat sit arheologic din Egipt.

Razele infrarosii au fost folosite pentru a face diferenta intre diversele materiale folosite in constructii.

Egiptenii din antichitate isi construiau casele din caramizi de pamant, care sunt mult mai dense decat pamantul din jurul lor, astfel incat forma caselor, templelor sau mormintelor poate fi vazuta.

"Excavarea unei piramide este visul oricarui arheolog. Cand am descoperit piramidele nu-mi venea sa cred ceea ce vad. Nu pot sa cred cat de multe situri exista in Egipt", a declarat Sarah.

O echipa BBC a insotit-o pe Parcak la excavatiile din Egipt si a filmat descoperirea arheologului.

Intr-un documentar BBC, "Egypt's Lost Cities" este prezentata zona in care Sarah a facut descoperirea. Initial, autoritatile egiptene nu s-au aratat interesate de zona Saqqara, dar dupa excavatiile lui Parcak au declarat ca ar putea fi cel mai important sit arheologic din regiune.

Cititi si:

Imagini socante. Natalie Portman si Uma Thurman, zdrobite in bataie

Turcia ar putea legaliza poligamia. Motivatia: barbatii insurati oricum insala

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO