17 decese în California după alunecările de teren. Imagini dramatice cu operațiuni de salvare


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 11 Ianuarie 2018 07:26
Categorie: Stiri externe

Cel puţin 17 oameni au murit în urma alunecărilor de teren din sudul Californiei şi alţi 17 sunt dispăruţi, înghiţiţi probabil de pământ. Este ultimul bilanţ al dezastrului care a lovit zona Santa Barbara , unde multe celebrităţi au reşedinţe.

O fotografie cu salvarea unei adolescente de 14 ani a devenit imagine simbol a catastrofei din sudul Californiei.

Cu lacrimi în ochi şi vocea gâtuită de emoţiei, un localnic din Montecito a povestit cum a săpat în stratul de noroi, care depăşea un metru, pentru a scalva un bebeluş, o fetiţă de 2 ani, pe care el şi soţia au auzit-o plângând, lângă casa unui vecin.

”Avea gura plină de noroi. Sper că e bine... Au dus-o la spital. Doar un bebeluş, o păpuşă îngropată în noroi”, spune bărbatul.

Continuă căutarea celor prinşi în noroi, sau în ruinele caselor distruse. Zeci de oameni, mulţi refugiaţi pe acoperişuri, au fost salvaţi de pompieri, dar multe locuri sunt inaccesibile, Multe şosele sunt impracticabile, inclusiv o autostradă majoră.

După câteva ore de ploaie, în toiul nopţii, versanţii, dezgoliţi în urmă cu o lună de cel mai mare incendiu din istoria Californiei, au luat-o la vale.

”Stratul de noroi are câţiva centimetri grosime. Oamenii care încearcă să conducă prin el, vor rămâne cu maşinile împotmolite”, explică un bărbat.

”Valul de noroi a venit, parcă, de nicăieri, din tufişurile de lângă şosea. În 3-4 scunde mi-a lovit maşina, m-a împins înspre parapeţii de pe margine", spune un șofer

Noroiul şi bolovanii au acoperit străzile dintr-o localitate cochetă din apropiere de Santa Barbara, unde se află şi proprietăţile unor vedete. Oprah Winfrey a filmat imagini în curtea sa acoperită de noroi, dar spune că nu sunt pagube mari la reşedinţa sa.

2017, un an negru pentru americani. SUA au fost devastate de două uragane puternice
VIDEO PROTVPLUS.RO