100 de balene, ţinute în captivitate într-un port din Extremul Orient rusesc, eliberate

Ultima actualizare: 21-06-2019 09:57

Aproape o sută de balene, ţinute în captivitate într-un port din Extremul Orient Rus, vor fi eliberate în perioada următoare.

 

Aproape o sută de balene, ţinute în captivitate într-un port din Extremul Orient Rus, vor fi eliberate în perioada următoare.

Mamiferele ar fi trebuit să ajungă în China, la persoane private, sau în acvarii din alte ţări, însă autorităţile din Rusia le-au confiscat.

Anunţul eliberării celor aproape o sută de balene captive a fost făcut la televiziunea de stat de la Kremlin în timpul unei emisiuni la care participa şi preşedintele rus Vladimir Putin.

Olga Armyakova, RU-RTR news reporter: "Chiar în acest moment, două orci şi şase beluga sunt transportate spre insulele Shantar, pentru a fi eliberate. O parte din drum, balenele vor fi transportate pe râul Amur. Şi, un detaliu important, vor fi eliberate în grupuri mici."

Pentru a face tranziţia mai uşoară, mamiferele au petrecut câteva luni în condiţii cât mai apropiate de mediul lor natural. Totuşi, operaţiunea de eliberare este una complexă.

Imaginile cu balenele ţinute în bazine uriaşe într-un port din Extremul Orient au fost făcute publice anul trecut şi, la vremea respectivă, au provocat un val de critici. Compania rusă care le-a capturat urma să le vândă în China. Autorităţile locale au primit însă ordin de la Kremlin să le elibereze.

Autorităţile din Rusia au anunţat că au deschis dosare penale în cazul a patru companii responsabile pentru capturarea balenelor. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO