Cum va descurcati dimineata? Un program eficient pentru scolari si parinti


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 14:20
Categorie: Incepe scoala
familie

Dimineata este un moment dificil al zilei, mai ales atunci cand parintii trebuie sa isi pregateasca micutul pentru a merge la scoala.

Trezirea, spalatul, imbracatul si micul dejun ocupa mare parte din timpul alocat pregatirii copilului pentru scoala.

Cheia catre transformarea diminetilor voastre in momente rapide si eficiente nu este greu de obtinut daca respectati cateva reguli clare si stabiliti o rutina pe care s-o urmeze intreaga familie, scrie depici.ro.

Sfaturi utile pe care le puteti aplica dimineata:

1. Nu lasati pe maine ce puteti face astazi. Cu alte cuvinte, pregatiti tot ce puteti cu o seara inainte. Aranjati hainutele sau uniformele, umpleti sticluta cu apa, pregatiti sandwich-urile si gustarile.

In urma observarii obiceiurilor din fiecare dimineata, cea mai mare parte a mamelor au observat ca timpul pe care il aloca pregatirii pachetelului celui mic le ocupa minutele in care ar trebui sa se imbrace pentru lucru. Pentru a evita situatiile de acest tip, pregatiti totul de seara.

2. Intocmiti celor mici o lista. Mai exact, notati pe o hartie actiunile pe care trebuie sa le faca si spuneti-le sa bifeze activitatile pe masura ce le indeplinesc.

3. Baia de dinainte de culcare. Aceasta regula este valabila atat pentru micuti, cat si pentru voi. Dusul de dimineata este unul dintre momentele care se pot intinde la infinit, el fiind de cele mai multe ori responsabil pentru minutele de intarziere.

4. Treziti-va cu 20 de minute inaintea copiilor. Acordati-va putin timp inainte de inceperea haosului si bucurati-va de o ceasca de cafea sau o felie de toast.

5. Construiti o rutina pe care s-o respecte copiii: trezirea, spalatul pe fata si pe dinti, imbracarea si micul dejun.

Repetati aceste actiuni in ordinea stabilita, in fiecare zi si cu timpul micutilor le va intra totul in reflex si vor evita sa-si indrepte atentia catre alte activitati.

Sursa: Pro TV

Tags: elevi, scoala,

Afla cum iti feresti copilul de pericolele internetului
VIDEO PROTVPLUS.RO