Mii de oameni ii cer lui Piedone sa aiba decenta de a demisiona. Edilul si-a "BLINDAT" cladirea Primariei Sectorului 4

×
Codul embed a fost copiat

In timp ce oamenii sunt revoltati si cer in strada ca primarul Popescu Piedone sa faca un pas inapoi din decenta si sa explice cum a fost posibil ca un club din sectorul lui sa se transforme in cuptor, cel vizat este sigur ca nu a gresit cu nimic.

Citeaza din articole de lege care ii sunt favorabile si asteapta ca procurorii sa ii dea dreptate. ''Este legal ca un club sa functioneze in baza unei declaratii date pe proprie raspundere de patron?'' Poate fi, pana la un punct. Cel in care primaria verifica in teren afirmatiile unui patron care urmareste profitul si scurtarea birocratiei. Dar oare a verificat Piedone, clubul Colectiv? "Si da, si nu", este raspunsul sau. Mai exact, a controlat actele pentru bauturi.

Procurorii au plecat marti dimineata cu alte documente de la Primaria Sectorului 4. Ei verifica in ce conditii a dat institutia autorizatie de functionare clubului Colectiv. In urma au lasat o cladire blindata.

"De luni seara si pana acum s-a schimbat totusi ceva la primaria sectorului 4. S-au instituit masuri draconice de intrare in institutie caci, da, primarul Piedone trebuie protejat de toti musafirii nepoftiti", relateaza Ramona Pauleanu, corespondent ProTV.

Primarul Piedone este suparat ca oamenii vor raspunsuri si ca presa insista. Asa ca pentru a ajunge la el, trebuie sa invingi portarii.

Citește și
Alin Anastasescu, Costin Mincu si Catalin Gancea - patroni Colectiv
Asociatii Clubului Colectiv arunca vina asupra trupei rock. Unul din patroni a detinut alte localuri care au ars din temelii

"La registratura de pilda oamenii trebuie sa prezinte buletinul si in baza lui li se da o cartela. La urmatoarea usa sunt intampinati de 2 reprezentanti de la politia locala care ii inregistreaza. Si ajungi in orice alta parte a primariei doar daca esti preluat de un angajat de-aici", mai spune Ramona Pauleanu.

Cel care a intrat fara probleme la Piedone este Ilie Nastase, senator ales in sectorul 4 al Capitalei, care spune ca a venit sa "bea o cafea cu primarul".

In ceea ce priveste presa, Cristian Popescu a ales sa comunice prin intermediul unor comunicate postate pe internet. El a transmis marti un punct de vedere privind legalitate eliberarii autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv.

Argumentul este un articol de lege care spune ca la registrul comertului nu trebuie sa prezinti aviz de la pompieri pentru a fi inregistrat in baza de date si sa primesti un cod unic.

Insa articolul cu pricina a fost amendat in doua randuri de legiutor. O data a fost inclus avizul pompierilor, apoi aceasta obligatie a fost retrasa. Primarul ramane cum altfel, consecvent declaratiilor date.

El se prevaleaza de un articol care spune ca, daca ai sub 80 de locuri pe scaune in club, nu ai avea nevoie de acest aviz de la pompieri. Unul dintre patronii clubului "Colectiv", Alin Anastasescu, le-a spus procurorilor ca el a cerut autorizare fara SA SPECIFICE numarul de persoane care pot incapea in club.

Intrebare avocat Marcu: Care a fost continutul declaratiei pe proprie raspundere la Primaria Sectorului 4 in vederea emiterii autorizatiie de functionare?
Raspuns: Declaratia a fost pentru 80 de scaune. Intrucat in acea cerere nu sunt trecute numarul de persoane in picioare, nu am specificat acest aspect."

Dupa logica primariei, daca pe scaune se pot aseza 5 persoane, in interior pot fi chiar si 1000 de oameni la un loc. Nimeni nu cere avizul pompierilor. Dupa aceeasi logica, primaria, dupa ce accepta o declaratie pe propria raspundere, nu are nicio obligatie sa faca vreo verificare in acest sens. Adica sa vada ce este de fapt in acel club.

Astfel, primaria a girat existenta unui club care s-a transformat intr-un loc al mortii, pentru ca nu fusesera luate nici macar cele mai elementare masuri de prevenire a incendiilor.

Protest in Piata Universitatii: mii de oameni ii cer demisia lui Cristian Popescu Piedone

UPDATE 17:45 Primele persoane s-au adunat deja in Piata Universitatii. Conform paginii de Facebook pe care a fost creat evenimentul, si-au anuntat prezenta peste 5.500 de persoane si-au anuntat prezenta, in timp ce 6.400 s-au aratat interesati.

Anuntul a fost postat pe pagina de Facebook "Demisia Piedone, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori", insotit de mesajul "Sa nu mai lasam oamenii sa fie sacrificati in numele spagii!".

CITESTE SI - Primarul Piedone si consecventa fuga de responsabilitate. "Eu sunt de vina? Eu nu iau in calcul casa dumneavoastra"

Citește și...
Incendiu in Colectiv: Bilantul a ajuns la 32 de morti. Reactia fostului sef ANPC dupa ce Ponta l-a gasit vinovat si l-a demis
Incendiu in Colectiv: Bilantul a ajuns la 32 de morti. Reactia fostului sef ANPC dupa ce Ponta l-a gasit vinovat si l-a demis

LIVE UPDATE| Numarul persoanelor care au pierit in iadul colectiv declansat vineri seara in clubul din Bucuresti a ajuns la 32. O tanara a murit la Spitalul Pantelimon.

Asociatii Clubului Colectiv arunca vina asupra trupei rock. Unul din patroni a detinut alte localuri care au ars din temelii
Asociatii Clubului Colectiv arunca vina asupra trupei rock. Unul din patroni a detinut alte localuri care au ars din temelii

Cei trei asociati ai clubului Colectiv, care fost retinuti luni noapte, nu si-au asumat nimic si au aruncat totul pe seama trupei rock.

"Cu greu isi putea imagina cineva o asemenea combinatie de otravuri". Ce au inhalat de fapt victimele din clubul Colectiv

Doctorul Ioan Lascar a dezvaluit rezultatele unui studiu facut la UPB de Ecaterina Andronescu si o echipa de cercetatori.

Recomandări
Ce a scos la iveală o avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură
Ce a scos la iveală o avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură

O avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură în depozitele „Oil Terminal” din Constanța a scos la iveală un lung și scandalos șir de nereguli.

Autoritățile din Bistrița au un nou plan pentru pârtia Cocoș, unde zăpada abia se depune - o instalație de sanie pe șine
Autoritățile din Bistrița au un nou plan pentru pârtia Cocoș, unde zăpada abia se depune - o instalație de sanie pe șine

După ce au îndatorat orașul cu 5,5 milioane euro ca să amenajeze o pârtie pe un deal mic, pe care s-a schiat puțin spre deloc în ultimii cinci ani, autoritățile locale din Bistrița insistă că locul are totuși potențial să atragă zeci de mii de turiști.

Maia Sandu mulțumește României: „Ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie”
Maia Sandu mulțumește României: „Ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie”

Preşedinta Maia Sandu a mulţumit României pentru sprijinul consecvent acordat Republicii Moldova, în cadrul unei întâlniri, joi, cu ambasadorul român Cristian-Leon Ţurcanu, transmite Radio Chişinău.