Medicul belgian care a triat in Romania ranitii incendiului din Colectiv: "Am fost surprins de severitatea arsurilor"


Ultimul update: Joi 19 Noiembrie 2015 06:56
Data publicarii: Luni 16 Noiembrie 2015 21:33
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

Ministerul Apararii belgian a dat publicitatii informatii despre ranitii incendiului de la Colectiv internati in spitalul militar Regina Astrid, unde au ajuns sapte pacienti romani.
 

Anestezistul Serge Jennes este unul dintre medicii belgieni care au fost trimisi la Bucuresti pentru a evalua starea pacientilor si a hotari care dintre ei pot fi transportati in Belgia.

Medicul s-a declarat surprins de gravitatea arsurilor pe care le-a intalnit la raniti si povesteste ca ranitii au fost selectati din toate cele 11 unitati medicale din Bucuresti in care fusesera transportate victimele incendiului de la Colectiv.

"Am fost surprins de severitatea arsurilor. Atat pielea, cat si plamanii au fost afectati puternic. Noi am selectat acei pacienti care aveau nevoie urgenta de tratament si care aveau sanse mari sa supravietuiasca transportului", a declarat acesta.

Doi dintre ranitii transportati in Belgia au fost plasati la terapie intensiva, sub coma indusa. Un altul a fost transferat de la terapie intensiva, la terapie medie, dupa ce starea lui s-a ameliorat.

"Pacientii romani vorbesc foarte bine engleza, asa ca nu avem nicio problema de comunicare", spune Patrick Persoons, infirmier-sef la terapie intensiva.

Locotenentul general Gheorghe Savu, reprezentant al NATO, a mers in vizita in spitalele belgiene si a stat de vorba cu familiile pacientilor. "Am venit sa vad daca pot ajuta cu ceva, daca se impune si un ajutor militar din partea noastra", a spus acesta.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO