"Dupa durere a venit furia" si "Incendiul de vineri a umplut paharul." Cum descriu BBC si AP protestele din Romania

Ultima actualizare: 07-11-2015 07:13
Proteste - Colectiv - Agerpres

Presa internationala relateaza pe larg despre protestele de marti noapte din Bucuresti si marile orase din tara, declansate de tragedia de la Clubul Colectiv, subliniind "furia si durerea romanilor".

"Furia si durerea au atatat protestele in timp ce bilantul mortilor dupa incendiul din club, de vinerea trecuta, a ajuns la 32 de morti. In jur de 130 de persoane sunt ranite si internate, jumatete dintrei ei sunt in stare critica si grava. Protestatarii acuza autoritatile de coruptie pentru modul in care ofera autorizatii acestor localuri si pentru modul in care se fac inspectiile" a relatat Euronews.

"Coruptia ucide. Pana acum doar ne fura banii, acum coruptia a inceput sa si ucida. Tot guvernul trebuie sa demisioneze, nu doar pentru aceasta tragedie, ci pentru toate greselile comise. Doar doua cluburi in Bucuresti au autorizatii in regula, suntem toti in pericol si ei au permis asta" a declarat un protestatar, citat de Euronews.

"Dupa durere, a venit furia. In jur de 20.000 de romani au marsaluit prin Bucuresti si au cerut demisia Guvernului, ca urmare a celui mai mare dezastru care a afectat tara in zeci de ani" a relatat BBC.

„Multi romani percep Guvernul ca fiind corupt, iar incendiul de vineri nu a facut decat sa umple paharul”, noteaza Associated Press.

“Furia dupa tragedia din club a dus la un protest pentru demisia premierului” a notat si The Guardian.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO