"Doua maini salvatoare, nu stiu ale cui, m-au scos din Infern". Un supravietuitor povesteste de pe patul de spital cosmarul


Ultimul update: Joi 05 Noiembrie 2015 00:06
Data publicarii: Luni 02 Noiembrie 2015 15:08
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
Marian Leusteanu

Unul dintre supravietuitorii dezastrului din clubul Colectiv a povestit de pe patul de spital chinul prin care a trecut si cum a scapat ca prin miracol.

Marian Leusteanu este basistul trupei Monarchy si a fost la concert alaturi de colegii sai de trupa Iulian Rob si Costi Ignat. Primul este in stare grava la spital, in timp ce al doilea se numara printre cele 30 de persoane care si-au pierdut viata.

La Vorbeste Lumea, Marian Leusteanu a povestit infernul din Colectiv: 

"Am fost la lansarea de album, eram trupe prietene. O bucurie s-a transformat intr-o tragedie. E de neconceput, nu credeam ca se poate intampla asa ceva intr-o tara civilizata. Nu credeam ca multi oameni isi vor pierde viata.

Cred ca eram in jur de 350 de oameni. Incendiul s-a propagat foarte ciudat.

N-au fost artificii profesionale, scanteile au ajuns pe un stalp. Ventilatia era pornita, focul a ajuns la tavan. Cand a ajuns la tavan, focul s-a raspandit cu mare viteza.

Am luat-o spre iesire, am trait clipe de cosmar care imi vor ramane in memorie o viata, a fost intalnirea mea cu posteritatea, mi-e greu sa povestesc amanunte.

Am incercat sa ajung cat mai repede la iesire, dupa ce s-au deschis usile, doua maini salvatoare, nu stiu ale cui, m-au tras din infern. Aveam 1 metru si ceva pana la iesire si nu puteam sa ma misc. Daca nu era el, nu eram nici eu azi.

Erau oameni cazuti, eram unii peste altii. Cei din spate ne trageau ca sa iasa si ei, nu puteam sa inaintam, era o imbulzeala care te tragea inapoi.

A fost un moment in care am ajuns pe hol, erau usile inchise, din cauza fumului s-a stins tot. Si s-a facut bezna. S-au auzit urlete, ca in Lista lui Schindler cand erau bagate femeile in dusuri la Auschwitz. Un infern pe care l-am trait live, e de nereprodus."

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO