"Cred ca noi, bisericile, n-am lucrat indeajuns in acesti 25 de ani". Arhiepiscopul romano-catolic, la locul tragediei


Ultimul update: Joi 05 Noiembrie 2015 00:06
Data publicarii: Luni 02 Noiembrie 2015 17:05
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
Ioan Robu, IPS

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a venit luni la clubul Colectiv sa se roage pentru atat pentru cei morti, cat si pentru cei raniti in tragedia de la sfarsitul saptamanii trecute.

"Cred ca n-am lucrat indeajuns pana acum, in acesti 25 de ani, noi, bisericile, ca sa schimbam ceva in modul nostru de a gandi si de a actiona, ca uite noi inghitim foarte usor neglijentele, coruptia, minciuna, smecheria si toate acestea ni se par ca sunt nimicuri, insa vedeti circumstanta aceasta ne-a aratat ca acestea pot fi criminale. De aceea spun ca n-am facut mare lucru pana acum sa schimbam, nu numai noi, Biserica, dar toata lumea, ceva, ca nu am protestat cand am intalnit si minciuna si coruptia si neglijenta, indiferenta, caci acestea, repet, pot fi criminale", a afirmat IPS Ioan Robu.

El a spus ca a vrut sa vina si sa se roage la locul tragediei pentru a da un semn de solidaritate.

"Ne rugam pentru cei care au plecat din aceasta lume, dar ne rugam si pentru cei care au ramas, cu lacrimi, dar il rugam pe Dumnezeu sa ne dea mangaiere si sperante tuturor. I-am spus lui Dumnezeu ca ii cer iertare pentru ca noi, noi toti, din tara, n-am facut nimic deosebit ca sa nu se intample asa ceva, ca Romania sa fie altfel", a afirmat arhiepiscopul Ioan Robu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO