Constantin Necula, singurul preot care a iesit in strada, la proteste: "Ascult rock 4 ore pe zi. Nu toti sunt satanisti"

oamenii sunt lumina, constantin necula

Preotul, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, a anuntat intr-un interviu acordat vineri ca Patriarhia Romana lucreaza de jumatate de an la un proiect care urmareste impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane,

-►Slujba in Catedrala Mitropoliei Ardealului, pentru victimele incendiului din clubul Colectiv
-►Preotul Constantin Necula: Ascult Rock FM zilnic, i-am cumparat fiicei tricou din Hard Rock

El a mai spus pentru Agerpres ca este pe deplin de acord cu acest lucru, care se inscrie in trendul european general.

"Sunt pe deplin de acord si stiu la ce proiect de lege s-a lucrat si in ce mod Patriarhia Romana lucreaza de aproape sase-sapte luni la realizarea unui mod de a impozita Biserica, pentru ca va fi foarte greu. Si atunci, in sfarsit, vom vedea ca nu avem ce impozita. Abia astept! Astept cu nerabdare sa impozitam Biserica, in contextul in care vom retroceda Bisericii absolut tot ceea ce i se cuvine si nu vom mai umbla cu complete de judecata, care din cand in cand uita sa dea inapoi dosarele pe care le-au primit si uneori si dupa sase ani", a spus Constantin Necula.

Despre impozitarea Bisericii, preotul Constantin Necula spune ca este convins ca "acesta va fi trendul european general". Constantin Necula spune ca asteapta impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane si ca sa "nu il mai injure lumea, ca preot".

Citește și
club Colectiv
Trei persoane, retinute in legatura cu artificiile de la Colectiv. Procurori: Au distrus probe incriminatorii
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Preotul Constantin Necula: Ascult Rock FM zilnic, i-am cumparat fiicei tricou din Hard Rock

Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, a declarat vineri, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca asculta zilnic Rock FM si chiar saptamana trecut i-a cumparat fiicei sale un tricou din Hard Rock de la Bucuresti, unde vanzatorul a fost foarte mirat cand l-a vazut.

"Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Imi fac temele la matematica, unde mai lucrez sau in ceea ce priveste o lectura usoara, ascult Rock FM. Saptamana trecuta m-am dus la Hard Rock in Bucuresti sa cumpar un tricou pentru fiica mea. Era un tanar remarcabil care vindea acolo, care mi-a zis: 'parinte nici nu stiu cum sa iti spun, sarut-mana, salut, bine ai venit'. Cred ca nu se intamplase ca o reverenda sa treaca printre lucrurile de acolo", a spus preotul Constantin Necula.

Singurul preot care a aparut zilele acestea in mijlocul protestatarilor din Sibiu si s-a rugat cu ei, desi era huiduit si injurat de o parte dintre acestia, Constantin Necula spune ca nu este impotriva rockerilor si nu crede ca toti rockerii sunt satanisti.

Parintele Necula marturiseste ca era sa fie arestat inainte de 1990 pentru ca asculta Beatles in Sala Sporturilor din Brasov. "Eu cred ca nu toti rockerii sunt satanisti asa cum cred ca nu toti ortodocsii sunt ortodocsi, in aceeasi masura. Nu (am nimic impotriva rockerilor n.r.). In special, nu am nimic impotriva rockerilor romani, care sunt mai echilibrati. Iar eu, prima data, era sa fac puscarie sub comunisti, pentru ca m-am dus sa ascult Beatles la Sala Sporturilor din Brasov. Eu am fost crescut intr-o tara unde erau mai multe spitale decat biserici, nu prea aveam unde sa ne intalnim tinerii si atunci ne intalneam la Sala Sporturilor si ascultam Beatles si ne-au saltat pe toti atunci", spune preotul Constantin Necula.

Intrebat daca texte ortodoxe ar putea fi pe comunicate si pe o altfel de muzica decat cea religioasa, preotul Constantin Necula a raspuns: "Exista deja foarte multi rapperi din zona Buzaului, din zona Ramnicu Sarat, care pe texte ortodoxe au muzica rap. Nu deranjeaza pe nimeni. Ideea ca Biserica Ortodoxa este foarte inchisa este inca una din marile stupizenii pe care le-am auzit de peste 20 de ani."

Parintele Necula crede ca acordul dat de Papa Francisc ca discursurile sale sa fie puse pe ritmuri pop si rock "este un mod anume de a te face simpatic", referitor la faptul ca in 27 noiembrie va fi lansat "Wake Up!", primul LP aprobat de Vatican cu discursuri ale Papei pe ritmuri pop si rock. "Este raspunsul, probabil, la faptul ca Mitropolitul Clujului le-a pus celor 6.000 de copii prezenti la Cluj, de care presa nu a vorbit deloc, la una din cele mai mari conferinte ortodoxe din Europa, le-a chemat trupa Holograf, sa le cante copiilor. Nu este albumul Papei, Papa si-a dat acordul ca discursurile lui sa fie folosite. E un mod anume de a te face simpatic. Poate sa fie bun, poate sa fie rau, asta o poate judeca Biserica Catolica, spre deosebire de ei, eu nu pot sa judec un act al Bisericii Catolice", a mai spus parintele Necula.

Slujba in Catedrala Mitropoliei Ardealului, pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Preotii Catedralei Mitropolitane din municipiul Sibiu vor oficia vineri seara, de la ora 19,00, o slujba de maslu pentru ranitii din incendiul din clubul Colectiv, iar la ora 22,30, ora accidentului din urma cu o saptamana, vor oficia un parastas pentru cei decedati acolo, a declarat preotul Constantin Necula.

"Diseara, la ora 10 jumatate, vom incerca sa strangem cat mai multi oameni, iar Catedrala va fi loc de pomenire pentru cei plecati. (...) Facem o slujba de pomenire. Eu tin foarte mult sa-i pomenim pe oamenii acestia (de la Colectiv n.red.). Am vazut ca multi nici macar nu sunt de confesiune ortodoxa, dar chiar nu ma intereseaza, ii iubesc pentru ca sunt copiii poporului meu. Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel. Si cred ca este un pic aconfesional de data asta", a spus preotul Constantin Necula.

Acesta este singurul preot din Romania care a iesit in strada, in fata bisericii si a discutat cu protestatarii in zilele acestea.

Preotul Necula s-a rugat cu cei din strada, desi a fost huiduit si chiar injurat, invitandu-i inauntrul Catedralei Mitropolitane din Sibiu.

Potrivit parintelui Constantin Necula, preotii din Mitropolia Ardealului vor ajuta cu bani familiile celor care au murit in Colectiv si pe cei raniti acolo. Surse din Mitropolia Ardealului au declarat vineri, pentru AGERPRES, ca parintii fetei din Deva, decedate in "Colectiv", au cerut ajutorul unuia din preotii de la Sibiu, pentru a se ruga pentru copilul lor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cine sunt reprezentantii societatii civile care au discutat vineri cu Iohannis. Adrian Despot:
Cine sunt reprezentantii societatii civile care au discutat vineri cu Iohannis. Adrian Despot: "M-am intors cu SPERANTA"

Noutatea zilei de vineri a fost prezenta la discutii a reprezentantilor societatii civile. Unii sunt cunoscuti si s-au antrenat, in lupta cu sistemul, prin diverse asociatii si proiecte.
 

Trei persoane, retinute in legatura cu artificiile de la Colectiv. Procurori: Au distrus probe incriminatorii
Trei persoane, retinute in legatura cu artificiile de la Colectiv. Procurori: Au distrus probe incriminatorii

Ancheta in clubul Colectiv este in a saptea zi de cercetare penala. Procurorii isi continua investigatiile in legatura cu pirotehnistii care au declansat artificiile in acea noapte.

STAREA RANITILOR DIN COLECTIV. 17 persoane vor fi transportate in Olanda si Belgia cu aeronave Spartan
STAREA RANITILOR DIN COLECTIV. 17 persoane vor fi transportate in Olanda si Belgia cu aeronave Spartan

127 de tineri care au avut teribilul ghinion sa fie in clubul Colectiv saptamata trecuta lupta sa se faca bine. Cumplit este ca 65 dintre ei sunt inca stare grava si critica.
 

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.