Cluburile din Capitala si-au inchis portile in weekend. "Am simtit aceasta solidaritate si in randul clientilor"

Dată publicare: 01-11-2015 07:44
Dată actualizare: 04-11-2015 00:15


In semn de respect si din solidaritate cu familiile victimelor din clubul Colectiv, patronii a zeci de cluburi din Capitala au respectat doliul si au pus sambata seara lacat... distractiei.

Nici clientii nu s-au inghesuit sa iasa din case - foarte multi si-au anulat rezervarile. Si in multe cluburi din tara, petrecerile fie s-au anulat, fie si-au schimbat programul. Campania pornita pe Facebook, sub numele "Nimeni in cluburi", are peste 63 de mii de adeziuni.

Fata de alte seri, strazile au fost aproape pustii in Centrul Vechi al Capitalei - considerat de bucuresteni, dar si de turisti, un pol al distractiei. Majoritatea localurilor, pline in fiecare weekend, au ramas inchise.

Irina Polizu, PR club Centru Vechi”: "N-am luat aceasta decizie pentru ca este decretat doliu national, ci, in primul rand, ca suntem solidari cu victimele de la Club Colectiv. Am simtit aceasta solidaritate si in randul clientilor care au sunat sa anuleze rezervari. Noi la randul nostru am fost nevoiti sa sunam clientii sa-i anuntam de decizia luata. Am fost pe aceeasi lungime de unda: si noi, si clientii..."

Pe usile fiecarui club au fost postate astfel de mesaje: "Din solidaritate si respect pentru tragedia din Clubul Colectiv, acest club a decis sa pastreze doliu national..."

Si turistii aflati in acest weekend in Bucuresti au respectat doliul.

Turist: "Cred ca este un lucru bun ca toate cluburile s-au inchis, in semn de respect. Sa speram ca oamenii vor invata ceva din asta."

Turista: "In Anglia nu s-ar fi putut intampla niciodata asa ceva. Ar fi trebuit sa fie doua iesiri, cred, iar masurile de siguranta respectate...
Reporter: Deci, nu suntem pregatiti?
Turista: Nu, nu sunteti! Din pacate, nu!"

Unele localuri din Capitala nu au fost deschise nici duminica seara.

Tanara: "Condoleante familiilor. Eu nu ma mai vad iesind in club..."

Tineri: "Cel putin 3 zile de doliu... Mi se pare normal... Condoleante familiilor. Eu luni chiar o sa merg la scoala imbracat in negru, din respect pentru cei care au murit."

La Brasov, la Castelul Bran, a fost arborat un imens drapel negru, in semn de solidaritate cu familiile greu incercate. Organizatorii celei mai mari petreceri de Halloween din tara au decis totusi sa nu anuleze evenimentul din cauza numarului mare de bilete vandute in special strainilor. Dar turul castelului, altadata zgomotos si foarte antrenant, a fost insa mult mai retinut.

Alexandru Priscu, reprezentant Castelului Bran: "Programul va fi putin modificat din cauza tragediei de la Bucuresti, am renuntat dansul ielelor si la paharul cu vin oferit la finalul turului."

Turista: "Mi se pare normal. Dupa tot ce s-a intamplat, macar atat putem sa facem si noi."

Si in Bistrita Nasaud, cei care au organizat petrecerea de Halloween, de la Castelul Contelui Dracula din Pasul Tihuta, au renuntat la fastul din anii trecuti. Dar, pentru ca multi oaspeti veniti din strainatate au platit cateva mii de euro pentru a ajunge in Romania in aceasta perioada, nu au anulat evenimentul.

Turista din USA: "Am venit aici pentru ca vrut sa vad castelul lui Dracula de Halloween. Am platit 3.100 de dolari, fara biletul de avion, pentru cursa interna pana in New York, deci a fost destul de scump..."

Turista din USA: "Era visul meu sa vizitez castelul lui Dracula de Halloween in fiecare an, dar sunt aici pentru prima data si este nemaipomenit pentru mine."

Ana Maria Muscar, administratorul castelului: "Regretam si noi cele ce s-au petrecut la Bucuresti. Daca era posibil am fi anulat si noi manifestarea. Din pacate, a fost prea tarziu, turistii au venit..."

Administratorii castelului spun ca, la eveniment, au participat aproximativ 200 de turisti.

Totusi, tacerea impusa de o astfel de durere a fost intrerupta, sambata noapte, in Capitala. Pe Facebook, oameni indignati au postat imagini ale unor focuri de artificii, intr-o zona selecta a Bucurestiului.


VIDEO PROTVPLUS.RO