Ciolos: Sunt multe lucruri de schimbat dupa Colectiv, inclusiv in Guvern si administratie, dar macar le-am scos de sub pres

Ultimul update: Miercuri 02 Noiembrie 2016 00:49
Data publicarii: Duminica 30 Octombrie 2016 21:40
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
Dacian Ciolos

 Premierul a declarat, duminica, in fata clubului Colectiv, ca sunt multe lucruri care trebuie schimbate dupa tragedia de anul trecut, inclusiv la nivelul Guvernului, a administratiei si in sistemul de sanatate.

"Schimbarile trebuie sa vina din partea noastra, a tuturor. Eu pot sa accept faptul ca inclusiv la nivel Guvernului si la nivel administratiei sunt multe lucruri care trebuie schimbate. Pe de alta parte, sunt multe lucruri despre care acum un an nici macar nu indrazneam sa vorbim", a spus premierul, dupa ce a depus un buchet de flori si a aprins o lumanare in fata clubului Colectiv.

Dacian Ciolos a mentionat problemele din sistemul de sanatate si din sistemul de interventie in caz de urgenta ca "lucruri despre care nici nu indrazneam sa vorbim", fiind "puse sub pres" ani de zile, ca fiind problemele pe care trebuie acum sa le depasim.

"Cel putin in acest an, incet, incet, am inceput sa le scoatem la suprafata, mai de voie, mai de nevoie, si sa incepem sa lucram la ele", a precizat premierul.

Prim-ministrul a spus insa ca, dincolo de schimbarea legilor si a regulamentelor, "cel mai greu si cel mai necesar este sa putem schimba mentalitati".

Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:"Se stie ca sistemul medical e varza, suntem condusi de hiene corupte"

Dacian Ciolos a adresat si un mesaj catre familiile victimelor din incendiul din Colectiv si le-a urat "Insanatosire grabnica" celor raniti.

Premierul Dacian Ciolos a venit, duminica seara, in fata clubului Colectiv, alaturi de ministrul de Interne, Dragos Tudorache, unde a depus un buchet de flori in memoria celor 64 de victime ale incendiului din 2015 si a aprins o lumanare.

Dacian Ciolos a venit insotit de ministrul de Interne, Dragos Tudorache. In fata clubului, el a tinut un moment de reculegere, timp de cateva minute.

Ciolos nu a dorit sa discute cu presa, care l-a urmarit de la sosire, pana in fata clubului. Premierul a promis ca va vorbi la final, fiind blocat de jurnalisti in primele momente, cand a incercat sa se apropie de fatada clubului.

Dacian Ciolos Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Supravietuitorii si familiile victimelor la marsul Colectiv.

Supravietuitorii si familiile victimelor la marsul Colectiv. "Vreau ca moartea copilului meu sa nu fi avut loc degeaba"

Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:

Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:"Se stie ca sistemul medical e varza, suntem condusi de hiene corupte"

find_us

Expoziție caritabilă de fotografie, pentru o supraviețuitoare a tragediei din Colectiv

Goodbye to Gravity, emoționant. Chitara lui Mihai Alexandru de la concertul din Colectiv a ajuns la copii

Directorul firmei de artificii din Colectiv, interceptat când vorbea de distrugerea probelor, nu mai pleacă în Mauritius

Consiliul General al Capitalei a aprobat construirea unei maternități de către Asociația Colectiv GTG

Cele trei dosare de la Colectiv, reunite într-un singur proces la Tribunalul Bucureşti

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: ”Domnule Bodog, unde este Raportul Colectiv? Care sunt măsurile luate?”

copacul dorintelor

Sute de oameni au trimis gânduri așternute pe hârtie victimelor incendiului din Colectiv

Asociația Colectiv GTG 3010: Donează un gând bun de Crăciun, miercuri, 20 decembrie

Termenul din procesul "Colectiv" a fost amânat încă o dată. Părinții victimelor aveau ochii în lacrimi

Rănit din Colectiv, mărturie tulburătoare: ”Am ajuns la Fundeni după un drum dramatic prin gropi”

Mesajul dur transmis parlamentarilor de unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv

Victimele tragediei de la Colectiv, comemorate în toată țara