iLikeIT. ”Greak: Memories of Azure”, jocul săptămânii. O lume fermecătoare, desenată de mână

Ultima actualizare: 02-10-2021 11:21

După cum am promis sămbăta trecută, pentru jocul săptămânii avem ceva mai drăguț decât Deathloop.

Greak: Memories of Azure este un platformer 2D în care joci cu trei personaje, într-o lume fantasy superb reprezentată grafic. Vei naviga în această lume fermecătoare desenată de mână cu cele trei personaje pe rând sau în același timp ca să poți rezolva diferitele puzzle-uri și să treci mai departe.

Săptămâna aceasta, jocul vedetă despre care vorbim este Greak Memories of Azur.

Greak Memories of Azur este un platformer de tip puzzle, adică te miști într-un spațiu 2D, în stânga și în dreapta ecranului cu personajul tău. Ca în Mario, doar că ceva mai complex decât atât. Scopul este, firește, ca în oricare altă poveste de tip fantasy, să te lupți cu diverse creaturi ireale și imaginate din vastele locații ale jocului... în drumul tău către o victorie gloriasă unde salvezi lumea. Și alte clișee standard de acest tip. În orice caz, nu asta contează aici.

Fiindcă ce îl deosebesc pe Greak de restul jocurilor 2D scoase parcă pe bandă rulantă sunt două caracteristici mari și late, care te pot face să îndrăgești titlul chiar din primul minut. Literalmente. Deoarece animațiile și grafica arată superb și sunt create de mână. Nu ai cum să nu apreciezi când vezi atâta pasiune și efort depus din partea dezvoltatorilor unui joc.

Alt lucru care ne-a plăcut mult a fost faptul că nu joci doar cu un singur personaj, ci cu trei: pe rând la început, apoi cu toate deodată. Și aici întră în funcțiune partea ingenioasă cu puzzle-urile pe care trebuie să le rezolvi. Fiecare personaj în parte este complet diferit în modul în care joci cu el și trebuie să-ți pui mintea în priză ca să depăsești aceste bariere. De exemplu, cu unul tragi de o manetă, cu altul treci rapid când se deschide ușa respectivă și așa mai departe.

Iar faptul că fiecare dintre cele trei personaje se simte atât de diferit unul față de celălalt face ca experiența să nu se învechească niciodată. O metodă inventivă, una care stârnește nostalgia vremurilor de când jucam cu toții Trine prin liceu, acel joc cu vrăjitorul, cavalerul rotofei și tipa Robin Hood-iană.

Greak: Memories of Azur îl puteți găsi în jurul prețului de 120 de RON pe PC, Nintendo Switch, Xbox seria nouă și PlayStation 5. Jocul durează undeva la 6 ore, în funcție de cum joci.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO