Virusul care afectează telefoanele Android. Informațiile personale, furate

Ultimul update: Miercuri 22 August 2018 21:22
Data publicarii: Miercuri 22 August 2018 19:43
Categorie: iLikeIT

Un virus nou poate fura informaţii personale din telefonul mobil. Virusul înregistrează apelurile şi mesajele şi poate trimite hackerilor coordonatele utilizatorului, contactele şi imaginile din telefon.

Sunt vizate deocamdată, doar telefoanele cu sistem de operare Android, pe care sunt instalate anumite aplicaţii infectate.

Experţii în securitate cibernetică au descoperit că toţi utilizatorii care au descărcat aceasta aplicaţie pentru cupluri dintr-un magazin oficial, au fost spionaţi.

Bogdan Botezatu, expert securitate cibernetică: Ne-a stârnit curiozitatea faptul că o aplicaţie încărcată într-un market oficial are un caracter maliţios şi când am investigat am descoperit ca respectiva aplicaţie avea capacităţi avansate de spionaj.”

Odată ce este descărcată o astfel de aplicaţie, virusul Triout spionează tot ce faceţi pe telefon. Toate apelurile, mesajele, destinatarii, pozele, videoclipurile şi alte contacte din telefon, cât şi coordonatele GPS sunt trimise în timp real în serverele atacatorilor.

Bogdan Botezatu, expert securitate cibernetică: „Aplicaţia interacţionează cu sistemul GPS şi îi raportează atacatorului locul unde suntem cu o precizie de câţiva metri. Poate face fotografii atât cu camera de pe spatele telefonului, cât şi cu cea de selfie şi să trimită imaginile atacatorului."

Pe lângă un antivirus instalat pe telefon, ca să nu ajungeţi în această situaţie trebuie să fiţi atenţi când descărcaţi aplicaţii. De exemplu, dacă descărcaţi un joc, nu aveţi de ce să vă daţi acordul că aplicaţia să folosească microfonul, camera, contactele sau coordonatele GPS.

Experţii în securitate cibernetică spun că această ameninţare de spionaj este în continuă dezvolare, iar informaţiile strânse până acum de hackeri nu au fost folosite pentru a obţine bani de la victime. Ei cred că cineva urmăreşte să realizeze o bază de date în scopuri deocamdată necunoscute.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Jumătate din autobuze n-au aer condiționat, dar noua aplicație RATB îți va spune când ajung exact în stație
Jumătate din autobuze n-au aer condiționat, dar noua aplicație RATB îți va spune când ajung exact în stație
ilikeit
iLikeIT. Platforma online românească pe care îţi găseşti un job jucând jocuri
iLikeIT. Câțiva români au inventat un gadget pentru motocicliști, care îi poate salva
Accesul la metroul din Hong Kong se va face prin scanarea codurilor QR cu telefonul
iLikeIT. Platforma unde se învaţă programare, creată de tineri români
Povestea românului care a traversat America, de la nord la sud, cu bicicleta
iLikeIT. Jocul săptămânii: Fallout 76
samsung galaxy F
iLikeIT. Ce specificaţii va avea Samsung Galaxy F şi când va fi lansat