Un grup de savanți vrea să demonstreze că trăim într-o simulare „Matrix”. S-au strâns 236.000 USD din donații

Ultima actualizare: 12-09-2021 12:10
Un grup de savanți vrea să demonstreze că trăim într-o simulare „Matrix”. S-au strâns 236.000 USD donații
Shutterstock

Mai mulți cercetători s-au asociat pentru a afla dacă întreaga umanitate trăiește într-o simulare de tipul unei realități virtuale, precum în filmul Matrix. Au organizat o strângere de fonduri pentru susținerea proiectului, care a atins 236.000 USD.

Echipa de fizicieni încearcă să afle dacă trăim într-o simulare hiper-realistă, precum cea prezentată în celebrul film „Matrix”. Experimentul este finanțat printr-o chetă online, unde contribuie persoanele care cred în această idee, arată publicația IFLScience.
Savanții încearcă să afle dacă au posibilitatea să testeze această ipoteză, în ce mod, și dacă așa ceva este posibil.

Ipoteza de bază a teoriei simulări spune că oamenii, sau o altă specie, au avansate cu sute de milioane de ani și dispun de o tehnologie impresionantă. Este foarte probabil ca descendenții noștri să fie îndeajuns de curioși încât să ruleze această simulare, doar pentru a-și observa strămoșii, cred fizicienii preocupați de acest experiment.

Ideea nu este nouă, și a apărut în 2003, în teza filosofului suedez de la Oxford, profesorul Nick Bostrom, „Trăiești într-o simulare pe computer?”, pe ideea că generațiile viitoare au tehnologia și puterea de calcul pentru rularea unei simulări, folosind o inteligență artificială.

Dacă acest lucru s-a întâmplat, ar însemna că majoritatea oamenilor sunt doar niște simulări făcute de descendenții lor îndepărtați, iar dacă asta e real, este logic să presupunem că facem parte din această simulare, mai degrabă decât să fim ființe din carne și oase, susțin adepții acestei teorii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO