TikTok devine gazda unor mesaje educaționale. Ce vor putea învăța tinerii care folosesc aplicația

Ultima actualizare: 07-09-2021 20:14

TikTok, aplicația favorită a tinerilor, devine și gazda unor mesaje educaționale.

Zeci de profesori, medici, psihologi și specialiști din diferite domenii s-au alăturat celui mai popular hashtag de pe TikTok-ul românesc, care poartă numele de "învață pe TikTok".

Într-un an și jumătate de la lansare au apărut peste 100.000 de clipuri video educative, care au adunat trei miliarde de vizualizări.

Clipuri video, cu informații utile pentru tinerii atașați de telefoanele mobile, asta își doresc să transmită specialiștii care s-au alăturat trendului #invatapetiktok. Este și cazul Alexandrei Mircea, medic dentist.

Alexandra Mircea, medic stomatolog: "Asta mi se pare foarte fain, că sunt lipiți de telefoane și este momentul pe care noi putem să îl exploatăm în bine, în sensul că nu ajunge informația pe alte căi la ei."

Mihaela Naraevschi și George Ciucă sunt profesori de engleză și postează săptămânal pe TikTok lecții de limba engleză, diferit de ce se predă în școli.

Mihaela Naraevschi, profesor de limba engleză: "Are un impact destul de mare asupra copiilor, pentru că și copiii de la noi, de la cursuri, vin și ne spun că ne-au văzut, că au încercat și ei.”

George Ciucă, profesor de limba engleză: ”Și mie mi se pare că pentru părinți este încurajator că există și acest tip de conținut pe internet, nu numai conținut cu care să își piardă timp."

Videoclipurile postate sub umbrela acestui hashtag au adunat în total peste trei miliarde de vizualizări, într-un an și jumătate.

Hashtagul este foarte ușor de găsit în aplicație. Tot ce trebuie să faceți este să scrieți în secțiunea de căutări #invatapetiktok legat, iar în această pagină vă vor apărea cele peste 100.000 de clipuri video postate sub acest hashtag.

Odată accesată această pagină, aplicația va înțelege automat că utilizatorul este interesat de acest gen de conținut.

Anca Maftei, psiholog: ”Totodată este important și timpul pe care îl petrecem în fața ecranelor. În doze mici și foarte bine alese, informațiile la care au copiii acces sunt binevenite.”

Conform unui studiu realizat anul trecut, peste trei sferturi dintre copiii români cu vârste între nouă și 16 ani folosesc telefonul mobil zilnic, uneori chiar și de mai multe ori pe zi. Ultimele date arată că peste cinci milioane de români folosesc lunar TikTok.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO