Televizor gigant și frigiderul care îți spune ce trebuie să mai iei, prezentate la târgul de tehnologie de la Berlin
Electrocasnicele viitorului folosesc inteligența artificială pentru a ”comunica” între ele, dar și cu proprietarul.
Mai mult, sunt tot mai prietenoase cu mediul - consumă mai puțin curent și mai puțină apă.
Târgul de tehnologie de la Berlin are o secțiune dedicată electronicelor și electrocasnicelor deștepte. Vedem și noi câteva în materialul următor.
Un gigant din domeniul tehnologiei a lansat la Berlin un televizor cu o diagonală de 98 de inci, adică aproape 250 de cm. E cel mai mare televizor prezentat la eveniment și este dotat cu noua tehnologie QLED 8K.
Benjamin Braun, director de marketing pentru Europa: ”Ne-am dat seama că oamenii petrec tot mai mult timp acasă, în ciuda restricțiilor din ultimii ani (de pandemie), așa că ne axăm pe divertisment. Oamenii caută televizoare tot mai mari”.
Deși e uriaș, televizorul nu consumă mult - dovadă că industria s-a aliniat nevoii de a reduce costurile, după ce prețul energiei a crescut în toată lumea.
Benjamin Braun, director de marketing pentru Europa: ”Știm și că 71% dintre oameni caută modalități pentru a reduce consumul de energie. Prin urmare, toate aparatele noastre sunt dotate cu programe de inteligență artificială pentru a-i ajuta pe oameni să facă economie”.
Aceeași companie promite și un frigider inteligent.
Benjamin Braun, director de marketing pentru Europa: ”Dacă ești la cumpărături și nu știi ce mai ai prin frigider, te ajutăm noi să afli, cu ajutorul unei camere instalate în frigider. Vezi pe telefon ce ai și ce mai trebuie să cumperi”.
”Aceasta este cea mai economi9cp mașină de spălat din lume”
Iar o companie suedeză a lansat o mașină de spălat care consumă cu 60% mai puțină apă față de modelele similare de pe piață.
Geisler, manager: ”Aceasta e cea mai economică mașină de spălat de pe piață”.
Cum o masă la restaurant e mai scumpă din cauza inflației, producătorii au creat si aparate care să ușureze gătitul acasă.
Michael Mehnert, director Siemens: ”Să zicem că ai pus o lasagna sau o pizza în cuptorul cu cameră integrată. Când ai închis ușa, ai făcut o poză preparatului. Cu ajutorul inteligenței artificiale, cuptorul o recunoaște și știe cum să o gătească”.
Iar espressorul care știa deja să aleagă tipul de râșnire în funcție de originea cafelei, a învățat acum și să prăjească boabele la temperatura optimă. Târgul de la Berlin poate fi vizitat până marți.