Târgul de tehnologie CES 2020. Avionul-taxi și toaleta inteligentă cu boxe încorporate

Ultima actualizare: 10-01-2020 09:42

Cel mai mare târg de tehnologie, care e în plină desfăşurare în Las Vegas, şi-a uimit vizitatorii cu noi lansări spectaculoase.

Avionul-taxi, o dronă care se transformă într-un sistem de securitate perfect pentru a-ţi păzi casa de hoţi, precum şi prima maşină de pompieri, mult mai mică decât cea pe care o ştim, dar capabilă să pătrundă în spaţii greu accesibile.

Această dronă este cea mai nouă invenţie în ceea ce priveşte sistemele de securitate ale unei locuinţe. Dacă cineva vă trece pragul, aparatul dotat cu senzori sesizează imediat mişcarea pe raza de acţiune şi se transformă într-un detectiv pentru a arunca o privire în jur. Imaginile le transmite apoi în timp real proprietarului pe telefonul său mobil sau pe tabletă. Când şi-a terminat "ancheta" se întoarce în carapacea sa şi îşi încarcă bateriile. Va fi disponibilă în magazine la mijlocul acestui an, dar cei care şi-o doresc trebuie să plătească aproape 10.000 de dolari.

O altă invenţie care va zbura dintr-un loc în altul este un taxi aerian, realizat în urma unei colaborări între Hyundai și Uber.

Tim Stevens, editor: „Avionul poate acomoda cinci pasageri pe care îi poate lua din mijlocul oraşului şi îi poate duce pe o distanţă de aproape 100 de kilometri în doar câteva minute. Interesant este faptul că e electric şi se poate încărca în doar cinci minute. Aşa că, îi poate lăsa fără probleme pe pasageri unde doresc şi lua alţii noi. E un concept nemaipomenit, dar probabil că va mai dura o perioadă până când va fi lansat.”

În schimb, un nou model de Segway va intră pe piaţă în curând. Spre deosebire de prototipurile anterioare, cei care îl vor folosi, nu mai trebuie să-și facă griji cu privire la schimbarea greutății corporale în timp ce merg pe el.

Julie Tang, director de marketing: „Practic, dacă apeşi pe acest buton înainte, vei merge înainte, dacă tragi de el, vei merge înapoi. Poţi schimba direcţiile de aici. La acest model nu trebuie să te apleci fizic în faţă pentru a merge înainte sau să te înclini înapoi pentru a merge cu spatele. Îl puteți controla doar folosind acest buton pentru a muta centrul de greutate.”

Un alt mijloc de transport uşor de manevrat şi foarte util în situaţii de urgenţă este o mașină de pompieri, de dimensiuni mici, capabilă să pătrundă în spaţii greu accesibile.

John Bautista, CEO: „Mulţi oameni cred că e o jucărie, dar nu e deloc aşa. A fost concepută ca să intre în spaţii înguste, cum ar fi, de exemplu, un garaj. Un garaj subteran poate avea o înălţime de doi metri, iar maşina noastră de pompieri are sub doi metri înălţime.”

Cum aparatele inteligente sunt tot mai prezente în locuinţe, dintr-o baie a "viitorului" nu va putea lipsi o toaletă inteligentă. Are şezutul încălzit, lumini ambientale, se curăţă singură şi are chiar şi boxe încorporate, care pot reda muzică preferată. La asemenea dotări, preţul este pe măsură, costând aproape 8.000 de dolari, în funcţie de culoarea aleasă.

Pasionaţii de tatuaje au parte şi ei de o surpriză la târgul din Las Vegas.

Magdalena Zofia Przygonska, director de comunicare: „Am creat un dispozitiv de tatuaj temporar care vă permite să aplicați orice desen doriți direct pe pielea dumneavoastră în doar câteva secunde. Cum funcționează? Pur și simplu selectați în aplicație desenul pe care doriți să îl obțineți. Trimiteţi apoi modelul ales folosind funcţia de Bluetooth. Apoi aparatul îl atingem de piele şi imediat ai un tatuaj. Va fi un tatuaj fără să ai vreun regret, pentru că îl poți spăla cu ușurință cu apă și săpun sau cu orice produs de îndepărtare a machiajului.”

Târgul de electronice din Las Vegas se încheie vineri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO