Sony a anunțat când se va lansa PlayStation 5. Ce specificații are și cât va costa

Ultima actualizare: 09-01-2020 22:01
PS5
Sony

PS5, următoarea generație a celor de la PlayStation, se va lansa la sfârșitul anului 2020, după un deceniu lung și incredibil, care a plasat destul de clar Sony în fruntea războiului consolelor.

Isteria cu PS5 a început în debutul anului 2019, când Mark Cerny, arhitectul principal al următoarei console Sony, a confirmat că se lucrează intens la succesorul PS4 Slim și PS4 Pro, relatează TechRadar.

Potrivit informațiilor de până acum, consola va integra un SSD de mare viteză, în timp ce chipsetul grafic folosit va fi capabil de ray-tracing, tehnologia pretențioasă de generare a reflexiilor pe care NVIDIA a promovat-o în ultimii ani.

Consola va fi în continuare compatibilă cu jocuri fizice, iar acestea se vor livra pe discuri Blu-ray 4K cu o capacitate de până la 100GB.

Când se lansează PS5

 

Sony a confirmat oficial că PS5 va fi lansat în „Vacanța 2020”, aceasta fiind în perioada octombrie - decembrie 2020. 

În urma unei scurgeri de informații s-a sugerat că data lansării va fi 20 noiembrie 2020, dar aceast lucru nu este încă de confirmat.

Cât va costa consola

 

Consola de ultimă generație va fi compatibilă cu hardware-ul actual PSVR.

PS4 și PS4 Pro au fost ambele 399 $, dar este posibil ca PS5 să coste ceva mai mult. Potrivit unor informații neoficiale, s-a sugerat o sumă în jurul a 499 $.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO