Supercomputerul care a furnizat primele răspunsuri în lupta medicilor cu coronavirusul. Cum se poate reduce rata deceselor

Ultima actualizare: 03-09-2020 10:44
supercomputer
Shutterstock

Coronavirusul e în continuă expansiune în lume, iar oamenii de știință nu au înțeles încă cum afectează organismul fiecărui pacient, uneori complet diferit. Un supercomputer pare să fi găsit răspunsul.

Numărul infectărilor cu coronavirus a ajuns la 26 de milioane de persoane și avansează, iar varietatea de simptome cu care se confruntă populația infectată se modifică de la o zi la alta. Sunt to mai multe date de analizat de oamenii de știință, astfel că inteligența artificială le-a oferit un ajutor viabil pentru a le interpreta, relatează publicația esquireme.com.

La începutul acestui an, supercomputerul Summit de la Oak Ridge National Laboratory a analizat peste 40.000 de gene individuale pentru a înțelege modificările din organism când o persoană este expusă virusului.

După analiza datelor, supercomputerul a furnizat și primele concluzii. Astfel, virusul crește nivelul tensiunii arteriale, care poate provoca inundarea plămânilor cu sânge, prin spargerea vaselor vaselor de sânge în plămâni, și mai departe atacuri cerebrale, accident vascular cerebral, tuse, amețeli și alte probleme grave de sănătate.

Mai este necesară doar confirmarea acestor concluzii furnizate de AI, prin studii de specialitate, astfel că medicii ar avea un succes mai mare în tratarea cazurilor grave de infectare cu coronavirus, cu o rată mai mare de supraviețuirii. Studiile clinice deja au început, arată sursa citată.

Dacă datele sunt confirmate, ar putea ajuta medicii să trateze cazuri grave de infectare cu virusul COVID-19 și ar duce la o rată de supraviețuire mult mai mare în viitor. În prezent, există studii clinice pentru validarea cercetării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!