Shopping online la iLikeIT: "La fiecare 10 secunde, un roman face o comanda pe internet"

Ultima actualizare: 01-06-2013 07:00

Chiar si-n vremuri de criza, exista o industrie care nu stie ce e recesiunea: cumparaturile de pe internet. O necesitate transformata in hobby ... sau invers, de cei mai multi dintre internauti.

Iar mai nou, femeile sunt cele care iau cu asalt, fara sacose, magazinele virtuale...

In timp ce unii se plang de criza, cumparaturile online cresc precum Fat-Frumos ori sa spunem azi ... Ileana Cosanzeana? Daca baietii isi cumpara deja laptopuri ori telefoane de pe net, iar tatii fac lista de Craciun sub forma de wishlist pe site-urile preferate, fetele sunt cele care se pregatesc acum sa refaca ordinea fireasca.

Vacantele si gadgeturile - in aceste domenii pompeaza romanii cei mai multi bani pe internet. Cheltuie online cel putin 800 de lei pentru bilete si cazare iar pentru electronice, 500 de lei. Insa, vin tare din urma si alte domenii.

Liviu Taloi, reprezentant Ecompedia: "Sincer, daca ar fi acum sa pariez pe un sector, as paria pe ceea ce inseamna magazine online cu target feminin. Adica fashion, cosmetice, produse pentru copii."

In total, in 2012 s-au cheltuit, exclusiv in magazinele online, 600 de milioane de euro. Cu tot cu plata utilitatilor si a turismului cifra, depaseste pentru prima data 1 miliard de euro, doar din www.

Cristian Ignat, reprezentant 2parale.ro: "La fiecare 10 secunde, un roman face o comanda pe internet."

Din 9 milioane de internauti, 1 milion cumpara din magazinele virtuale. O cifra mica, spun specialistii, dar e loc de crestere. Din pacate, cumparatorii lasa mai multi bani peste hotare, decat in tara noastra. 60 euro in strainatate, tranzactia medie, fata 48 de euro cat raman aici.

2013 insa, va arata spectaculos pentru comercianti dar si pentru clienti, cu campanii de reduceri masive.

Andrei Radu, fondator gala E-Commerce: "Se spera ca black friday va fi din ce in ce mai amplu. Deja e un eveniment de amploare. Cei mai mari actori asteapta cresteri de 30-35%."

Mai mult, sunt magazine care experimenteaza acum livrarea acasa in aceasi zi in care s-a plasat comanda.

Liviu Taloi, reprezentant Ecompedia: "E mai probabil sa ti se fure portofelul pe strada, decat cumparand online, sa ti se ia datele."

Avem una dintre cele mai mici rate de fraude din lume, iar anul trecut, toti cei care au fost lasati fara bani i-au recuperat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO