Scene demne de un thriller. Microsoft, aflată la un pas să cumpere TikTok, a pus pauză, brusc, negocierilor

Ultima actualizare: 02-08-2020 09:21
tiktok
Shutterstock

Aflate sâmbătă într-un stadiu avansat, negocierile dintre Microsoft şi ByteDance au fost întrerupte după o declaraţie a preşedintelui american.

 

Povestea platformei sociale dezvoltate de chinezii de la ByteDance în Statele Unite a avut sâmbătă parte de un “twist” demn de un thriller. Aflată la un pas să cumpere TikTok, Microsoft a pus, brusc, pauză negocierilor, transmite News.ro.

Decizia gigantului american a fost determinată de o declaraţie, făcută tot ieri, la bordul Air Force One, de către preşedintele Donald Trump. Întrebat despre situaţia TikTok, acesta a spus că preferă blocarea acesteia, decât ca o companie americană să cumpere operaţiunile din Statele Unite ale TikTok.

Imediat după ce declaraţia a ajuns în presă, Microsoft ar fi întrerupt negocierile cu ByteDance, producătorul TikTok.

Fără intervenţia lui Trump, cele două părţi ar fi putut ajunge până luni deja la un acord, susţin surse care au cunoştinţe legate de negocieri.

Ambele părţi au fost luate prin surprindere de declaraţia preşedintelui. La negocieri ar fi participat de la bun început şi reprezentanţi ai administraţiei prezidenţiale, care ar fi indicat că totul va fi în regulă câtă vreme TikTok va avea în Statele Unite un proprietar american.

Negocierile sunt, deocamdată, doar întrerupte. Reprezentanţii celor două părţi speră, însă, la o răzgândire a preşedintelui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO