Fenomenul rețelelor sociale în România a fost analizat de Iulia Ionescu în emisiunea IlikeIT. Iată ce preferă românii să consulte pe telefon, unde TikTok este aplicația surpriză.

 

Avem mai bine de 12 milioane de utilizatori de Facebook în țara noastră. Este rețeaua socială accesată zilnic de cei mai mulți români, dar sunt și altele care vin tare din urmă. Iulia Ionescu și invitatul ei, bloggerul Cristian Manafu, au arătat preferințele de la noi în materie de rețele sociale.

Cristian Manafu: Fenomenul anului 2020 în România și în lume este că TikTok a depășit Instagram ca număr de utilizatori. Este cea de-a patra rețea socială la nivel Mondial, prima este Facebook, apoi avem Youtube, apoi Instagram foarte aproape și pe al patrulea loc urmează TikTok. Acesta este în unele țări nfoarte popular, evident fiind un jucător mai nou în peisajul social media mai are de recuperat pentru a-i ajunge pe toți din urmă dar sunt țări precum India Vietnam Amarica și multe alte țări asiatice ți populații mari ale lumii care sunt acolo cu zeci de milioane de utilizatori prezenți, Tik Tok urmând să ajungă la începutul acestui an undeva în primul trimestru, chiar la un miliard de utilizatori globali.”

 

Iulia Ionescu: Este rețeaua socială care a înregistrat cea mai rapidă creștere din istorie...

Cristian Manafu: „Da, nu-mi amintesc să fi crescut în istoria media atât de rapid, adică nici televizorul, nici radioul, nici presa scrisă, nimic nu a crescut atât de repede într-un timp atât de scurt. Telefonul mobil e de vină pentru foarte multe lucruri care ni se întâmplă astăzi dar, din fericire, este dispozitivul de pe care urmărim cel mai mult și știrile online, și socializăm, și divertismentul de astăzi, și plătim. Da, în România plățile de pe mobil au depășit plățile de pe calculator”