În anul pandemiei, românii au căutat să evadeze prin divertisment, pe reţelele sociale.

Dovada că cele mai apreciate postari pe Facebook, în 2020, au fost trei momente spectaculoase, de la ''Romanii au talent''. Împreună, au adunat peste jumătate de milion de aprecieri.

Conform monitorizării zelist, momentul cel mai apreciat de români pe Facebook anul trecut a fost numărul de contorsionism al unui concurent care i-a ţinut pe juraţii Românii au talent cu sufletul la gură. Video-ul a fost postat pe pagina de Facebook a celui mai urmărit show din România pe 22 mai 2020 şi a adunat peste 255.000 de Like-uri, cele mai multe pentru o postare pe paginile româneşti.

Al doilea clasat a fost tot un moment de la Românii au talent. Este vorba despre un dans spectaculos al cuplului Duo Maintenant care a fost postat însă de Smiley pe pagina sa de Facebook. A strâns 164.000 de aprecieri.

Pe locul trei se află momentul în care Andra oferă un Golden Buzz, evident tot la Românii au talent. Artistă a postat acest video pe 3 aprilie şi s-a viralizat rapid. A reuşit astfel să atragă peste 150.000 de aprecieri.

Pe locul 4 avem tot o postare de-a lui Smiley. Este o fotografie publicată pe 7 mai, în care apar el şi iubita lui la apus de soare, sub comentariul "va fi bine".

În fine, pe 5, este rememorarea unui moment magic de la Untold, cu unul dintre cei mai buni DJ din lume, Alan Walker, care a transformat un stadion plin de oameni, într-o mare de lumini. Această postare din 19 august, de pe pagina Untold, a strâns peste 135.000 de aprecieri.

Cât priveşte cele mai apreciate pagini de Facebook de la noi, pe primul loc se află Andra, care a adunat aproape 8 milioane de likeuri la cele 235 de postări ale sale din 2020, ceea ce înseamnă o medie de peste 32.000 de like-uri pe postare. Pe locul al doilea a fost Simona Halep, cu peste 3 milioane de like-uri, însemnând în medie 23.000 de aprecieri pe postare. Pe 3 a fost pagina preşedintelui Klaus Iohannis care a strâns puţin peste 15.000 de likeuri pe postare, iar pe 4, Cătălin Măruţa care a avut 14.500 de like-uri pentru fiecare postare.

În fine, poziţia a 5-a i-a revenit Adelinei Pestrițu, care a avut şi cea mai intensă activitate. A postat de 665 de ori pe Facebook, a adunat peste 9 milioane de like-uri, însă media pe postare a fost de doar 13.500 de aprecieri.

O surpriză mare vine de pe Instagram. zelist a monitorizat doar conturile de business de pe această platformă, adică acelea care de obicei aparţin unor persoane publice, şi pe primul loc cu cei mai mulţi urmăritori a fost în 2020, Andrei Deiu, un sportiv care are 4,2 milioane de fani. După el, la mare distanţă, sunt în ordine Antonia, Delia, Andra şi Dorian Popă, fiecare cu câte 2 milioane şi un pic de urmăritori.

În România sunt 11 milioane de conturi de Facebook şi 4,7 milioane utilizatori de Instagram. Doar pe Facebook, postările au generat aproape 400 de milioane de reacţii, din care 303 milioane doar like-uri. În plus, au fost postate aproape 45 de milioane de comentarii.