Pașaportul de imunitate ar putea fi introdus sub forma unei aplicații în Marea Britanie. Pe ce se bazează

Ultima actualizare: 22-12-2020 14:55
Pașaportul de imunitate ar putea fi introdus sub forma unei aplicații în Marea Britanie. Pe ce se bazează
Shutterstock

„Pașapoartele de imunitate”, adică așa numita dovadă că o persoană este imună la COVID-19 prin vaccinare ar putea exista sub formă electronică în Marea Britanie.

 

 

Vaccinarea a început deja în Anglia de aproape două săptămâni, iar persoanele imunizate primesc un cartonaș pe care se trece seria vaccinului, data și când va trebui să revină persoana pentru a doua imunizare, în rapel. Informațiile acestea ar putea să se găsească în curând și electronic, sub forma unei aplicații care să genereze un cod QR care poate fi scanat pentru verificarea acestor informații, relatează cotidianul Daily Star.

Aplicația însă, ar putea fi conectată cu un pașaport digital, care să conțină și o fotografie a persoanei.

Totuși, proiectul unei asemenea aplicații este incipient, arată sursa citată, iar în mod oficial, guvernul britanic nu are în plan introducerea așa numitului „pașaport de imunitate”.

Departamentul de sănătate al guvernului britanic a comunicat că „explorează continuu modalități prin care putem reveni la normalitate”, inclusiv prin tehnologie.

„Nu avem planuri să introducem pașapoarte imunitare în urma acestui program de vaccinare” a precizat însă un purtător de cuvânt.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO