Ministrul de externe britanic: Cardul de vaccinare anti-COVID nu va conferi privilegii

07-12-2020 14:07


pasaport de imunitate

Cardul de vaccinare anti-COVID nu va oferi posesorului său „intrare liberă” în locuri unde există restricții sanitare, precum barurile sau stadioanele aglomerate, spune ministrul englez al afacerilor externe.

Cardul de vaccinare anti-COVID va fi eliberat, de mâine, persoanelor care se vaccinează, de la debutul campaniei de vaccinare a autorităților britanice. Cardul de vaccinare va avea scrise informații despre persoana vaccinată, seria si tipul vaccinului, data, dar și când ar trebui să se vaccineze a doua oară, la rapel, pentru ca vaccinul să acționeze, relatează publicația The Sun.

Cardul nu se va transforma într-un așa zis „pașaport de imunitate” a spus ministrul de externe James Cleverly și nu va putea să fie folosit drept „bilet” la meciuri de fotbal sau la pub.

Nu aceasta este politica guvernului, a insistat el, „Ne vom asigura că sectorul privat înțelege acest lucru pe deplin” a precizat Cleverly.

El a spus că lansarea vaccinului va „debloca” viața oamenilor și economia.

„Cred că toată lumea ar fi de acord, cel mai important lucru este să ne asigurăm că putem folosi programul de vaccinare pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili, pentru a ne proteja lucrătorii cheie și a reveni la normal. Prioritatea este să ne asigurăm că acest program ne va permite să revenim la normalitate” a declarat ministrul britanic de externe.

Îngrijorările au apărut după ce responsabilul cu vaccinările în Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a sugerat săptămâna trecută că acele carduri vor fi folosite pentru a permite oamenilor să intre în locuri private.

„Cred că probabil veți constata că restaurantele, barurile, cinematografele și alte locații, săli de sport, vor folosi probabil și acest sistem” a declarat el atunci pentru BBC.

Acum însă și-a modificat declarația: „Nu va exista un pașaport pentru imunitate”. Oficialul britanic a admis că a „greșit” când a spus că ar putea fi folosit drept pașaport”.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO