iPhone 15, iPhone 15 PRO și Pro MAX au fost lansate oficial. Apple are și două ceasuri noi: Watch 9 și Watch Ultra 2

iphone apple
Getty

Lansarea oficială a noului iPhone 15 a avut loc marți, 12 septembrie 2023. Compania Apple a confirmat că noul său iPhone nu dispune de portul de încărcare Lightning, după ce UE a forțat-o să facă această schimbare.

La lansarea iPhone 15 în cadrul evenimentului său anual, gigantul tehnologic a anunțat că dispozitivul va avea un cablu USB-C comun, ceea ce va permite consumatorilor să economisească bani și să reducă risipa.

De asemenea, a fost lansată noua serie Apple Watch 9 cu un procesor mai avansat.

Însă un analist a declarat că lipsa unor actualizări "care să țină capul de afiș" din partea Apple în acest an îi va dezamăgi pe unii.

"Nu este o surpriză, având în vedere maturitatea iPhone și Watch", a declarat Ben Wood de la CSS Insight, potrivit BBC News.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

"Reflectă cât de rafinate sunt dispozitivele iPhone și Watch și cât de greu a devenit să livrezi în fiecare an actualizări cu adevărat disruptive".

iPhone15 Pro pornește de la 999 de dolari pentru 128 GB, în timp ce Pro Max pornește de la 1199 de dolari pentru 256 GB. 

Evenimentul organizat de Apple a fost transmis LIVE pe Youtube:

Cele mai importante informații anunțate de Apple, marți, 12 septembrie

-► Apple a prezentat noul iPhone 15 PRO

- Noul iPhone 15 Pro ... este fabricat din titan!

- Noul design din titan este cel mai premium material pe care l-am folosit pentru o carcasă de iPhone. Este mai puternic și durabil, dar mai ușor. Sunt cele mai ușoare modele Pro de până acum. Noi margini conturate, cu cele mai subțiri margini de până acum pe iPhone. Dimensiuni reduse fără a afecta dimensiunea ecranului.

- Cele mai rezistente materiale pe bază de sticlă din industrie.

- Partea frontală, Ceramic Shield, care este disponibilă doar pe iPhone. 6,1" și 6,1" pe 15 Pro și, respectiv, 15 Pro Max.

- Titanul este incredibil de puternic și durabil, permițând în același timp un design mai ușor în comparație cu oțelul inoxidabil. Învelișuri din structură de aluminiu lipite prin difuzie în stare solidă. Folosește un nou proces termomecanic care unește aceste două produse cu o rezistență ridicată. Proprietăți sinergice care combină aluminiul și titanul, cu reducerea greutății și disiparea căldurii.

-  iPhone este mai ușor de reparat, sticla din spate fiind ușor de înlocuit. Întreaga substructură din aluminiu este realizată din aluminiu 100% reciclat.

-  Urmează o altă schimbare de design... întrerupătorul inelar/silențios a dispărut, fiind înlocuit cu un "buton de acțiune".

- Pentru a comuta între sonerie și silențios, trebuie să țineți apăsat butonul, cu un feedback haptic pentru fiecare stare. Se poate comuta între acțiuni. Cu o apăsare, puteți să porniți memo-uri vocale sau să lansați camera, să activați o funcție de accesibilitate preferată sau să utilizați comenzi rapide.

- Butonul de acțiune oferă mai multă comoditate și versatilitate experienței iPhone. Insula dinamică oferă feedback. Include ProMotion, Extreme Dynamic Range și Always-On Display. Are și mod de așteptare.

-  Progres uriaș în materie de performanță, cu performanțe de nivel superior datorită noului cip A17 Pro. Pro este mai bun decât Bionic, se pare.

-  Există o nouă generație de siliciu Apple, cu schimbări în întregul cip, cu un nou GPU revoluționar. Primul cip de 3 nanometri din industrie. Elementele acestor 19 miliarde de tranzistori au o lățime de doar 12 atomi de siliciu. Procesor cu 6 nuclee, performanță dublă și eficiență cvadruplă.

- Motor neuronal cu 16 nuclee, de până la 2 ori mai rapid decât până acum. Procesează până la 35 trilioane de operații pe secundă. Folosește învățarea automată pe dispozitiv, alimentând o autocorectare mai precisă sau extragerea unui subiect dintr-o imagine.

-  Are ProRes dedicat, motor de afișare Pro și motoare de decodare AV1.

-  Noul controler USB și suport USB 3, cu viteze de până la 10Gbps, utilizând un cablu USB 3, de 20 de ori mai rapid decât USB 2, cu viteze de transfer mult mai mari.

- Cameră principală mai avansată de 48 MP, cu un senzor mai mare decât cel de la iPhone 15. Reducerea flare a lentilei cu un nou strat de acoperire, performanță mai bună în condiții de lumină slabă pentru portrete și modul de noapte. Atunci când se utilizează toți pixelii senzorului quad pixel, camera principală poate capta detalii incredibile. În plus față de 48MP ProRaw. Plus Super High Resolution implicită pentru 24MP care îmbină cele mai bune condiții de lumină slabă și detalii.

- Fotografii de înaltă rezoluție la distanțe focale de 24MM, 28MM și 35MM.

-► Apple anunță noile modele iPhone 15

- iPhone 15 este aici, cu un design "superb" complet nou. În partea din față, avem ”Insula Dinamică”.

- Afișaj Super Retina XDR cu OLED.

- Luminozitatea maximă HDR este de 1600 de nits, iar luminozitatea maximă în exterior este de 2000 de nits, de 2 ori mai luminos decât iPhone 14. 6,1" și 6,7" pentru iPhone 15 și iPhone 15 Plus.

- Carcasă din aluminiu de calitate aerospațială, iar culoarea este încorporată în fundația sticlei din spate.

- Roz, galben, verde, albastru, negru. Am optimizat procesul personalizat de schimb dual de ioni pentru acest nou material și l-am lustruit cu particule nanocristaline. Gravat cu un finisaj mat texturat. Are scut ceramic pe partea din față.

- Aluminiu reciclat în proporție de 75% în carcasă, cobalt 100% reciclat în baterie și folie de cupru 100% reciclat în placa logică principală și în încărcătorul MagSafe.

- Un nou sistem de camere foto, cu cameră de 48 MP care va ajunge pe iPhone 15. Senzor cu patru pixeli și pixeli cu focalizare 100%.

Folosește un zoom 2x pentru fotografii, utilizând cei 48MP pentru a realiza imagini "mărite" 2x "cu calitate optică".

- Există un nou mod portret de ultimă generație.

- Nu mai este nevoie de modul portret, care detectează automat când există o persoană în cadru, permițându-vă să treceți la modul portret după aceea. Funcționează și cu animalele de companie.

- Există un nou control al focalizării și al profunzimii, care vă permite să schimbați focalizarea de la o persoană la alta după ce fotografia a fost făcută.

- Modul de noapte a fost îmbunătățit, de asemenea, iar HDR inteligent vă permite să surprindeți simultan cerul și subiectul.

- "Fotografie computațională plus noile camere și senzori, iPhone 15 facilitează realizarea de fotografii și videoclipuri cu aspect deosebit în fiecare zi."

- A16 Bionic, lansat pentru prima dată pe iPhone 14 Pro, este acum pe iPhone 15.

- iPhone 15 are o autonomie de o zi întreagă. iPhone 15 Plus are și el o baterie mai mare și mai durabilă.

- Ultra Wideband este în curs de actualizare, deoarece iPhone 15 are noul cip de a doua generație, la fel ca și noul Watch. Se poate conecta la alte dispozitive cu cip de la o distanță de până la 3 ori mai mare. Noua actualizare de căutare de precizie, vă permite să vă găsiți prietenii. "Poți fi ghidat direct către ei, cu indicații și distanța."

- USB-C a devenit un standard universal acceptat. USB C vine pe iPhone 15. Încărcare, date, audio și video. Același cablu poate încărca Mac, iPad, iPhone și chiar și AirPods Pro 2nd Generation, acum actualizate cu un nou conector USB C.

- Poate încărca AirPods sau Apple Watch de pe iPhone. Noile căști cu fir USB C.

- Uneori, un apel nu poate fi efectuat pentru că nu sunteți în rețea. Emergency SOS și Find My via Satellite vor ajunge în mai multe țări. Emergency SOS este conceput pentru situații de urgență. Dar urmează Asistența rutieră prin satelit, care vă permite să vă conectați la un furnizor de asistență rutieră.

- Lansat în SUA cu AAA, cu servicii de asistență rutieră acoperite de calitatea de membru AAA. Accesul la aceste servicii prin satelit este inclus gratuit timp de doi ani cu iPhone 15.

-  iPhone 15 și 15 Plus suportă, de asemenea, încărcarea wireless Qi 2.

- iPhone 15 pornește de la 799 de dolari pentru 128 GB, iar iPhone 15 Plus de la 899 de dolari pentru 128 GB. Operatorii din SUA oferă reduceri de până la 800 de dolari la schimb.

-► Este anunțat noul Apple Watch Ultra 2

- Noul S9 SiP vine pe Ultra 2, aducând funcția Double Tap, Siri pe ecran și Ultra Wideband. Ultra 2 suportă 3000 de nits pe ecran. Noul afișaj Modular Ultra, folosind marginile ecranului.

- Cele mai multe informații dintr-o privire dintre toate fețele de ceas pe care le-am realizat. Modul de noapte se activează acum automat pe întuneric, datorită senzorului de lumină ambientală.

- Actualizări pentru ciclism, care vă permit să conectați accesorii Bluetooth pentru a măsura cadența, viteza și puterea.

- A fost testat de la -500 de metri la +9000 de metri, de la vârfuri alpine, la ape adânci și până la drumuri deschise.

-  Se pare că Ultra 2 este o actualizare relativ minoră, primind noul SiP și un ecran îmbunătățit. 36 de ore de utilizare a bateriei și 72 de ore în modul de consum redus de energie. Creșterea conținutului reciclat în carcasă, trecând de la titan virgin la 95% reciclat. Orice Ultra 2 asociat cu un Alpine Loop sau Trail Loop este complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

- SE pornește de la 249 de dolari, Series 9 pornește de la 399 de dolari, iar Ultra 2 costă 799 de dolari. Comandați astăzi, disponibile pe 22 septembrie.

-► Următoarea generație de Apple Watch 9 este aici, începând cu un model Rose Gold.

- Se pare că noul ceas poate detecta atingerea degetelor, ca la Vision Pro, ca un nou mecanism de control.

- Apple Watch Series 9 are un nou cip S9 SiP. Cu 60% mai mulți tranzistori și cu 30% mai rapid decât Series 8.

- S9 are un motor neuronal cu patru nuclee pentru sarcini neuronale de 2 ori mai rapide. Autonomie a bateriei de 18 ore pentru toată ziua.

- Comenzile Siri sunt procesate pe ceas, ceea ce le face mai rapide și mai sigure. Cererile obișnuite, cum ar fi începerea unui antrenament, nu trebuie să ajungă în cloud.

- Dictarea pe Seria 9 este cu până la 25% mai precisă decât pe Seria 8, datorită procesării sigure pe dispozitiv.

- Cu WatchOS 10, poți folosi NameDrop pentru a partaja informații de contact cu Apple Watch-ul unei alte persoane.

-  Datorită suportului Ultra Wideband, Watch Series 9 vă permite să efectuați căutări de precizie pentru iPhone, așa cum iPhone poate face cu un AirTag.

- Există un nou gest pentru ceas, pentru situațiile obișnuite în care cealaltă mână ar putea fi ocupată. "Credem că veți folosi acest gest tot timpul." Vă prezentăm Double Time... atingeți de două ori degetul mare și arătătorul. Îl puteți folosi pentru a răspunde sau a încheia un apel.

Evenimentul Apple al anului

Un lucru este clar: sunt mai multe modificări decât cele aduse de iPhone 14 din anul precedent. Procesoare mai rapide și mai eficiente din punct de vedere energetic, lentile periscopice cu rezoluție mai mare, USB-C și câteva modificări de design la suprafață.

Când va putea fi achiziționat iPhone 15

După lansarea de marți, 12 septembrie, iPhone 15 ar putea fi pus în vânzare o săptămână mai târziu.

Din surse citate de Bloomberg, ar trebui să puteți cumpăra iPhone 15 începând cu data de 22 septembrie.

Ultimele câteva modele de iPhone au fost lansate în luna septembrie (cu excepția lansării mai târzii a iPhone 12 în octombrie), iar iPhone 15 nu pare să facă excepție.

Prețul iPhone 15

”Cel mai profesionist iPhone din toate timpurile”, după cum au spus cei de la Apple.

15 Pro pornește de la 999 de dolari în SUA pentru 128 GB, în timp ce Pro Max pornește de la 1199 de dolari în SUA pentru 256 GB.

De asemenea, se fac reduceri de până la 1.000 de dolari la schimburi.

Precomanda pentru iPhone 15 începe vineri, 15 septembrie, și va fi disponibil pe 22 septembrie.

Articol recomandat de sport.ro
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Citește și...
iLikeIT. Emisiunea integrală din 4 mai 2024
iLikeIT. Emisiunea integrală din 4 mai 2024

iLikeIT. Emisiunea integrală din 4 mai 2024

Grounded - jocul săptămânii la iLikeIT. Atenția la detalii e remarcabilă
Grounded - jocul săptămânii la iLikeIT. Atenția la detalii e remarcabilă

Grounded este jocul săptămânii - cu un scenariu inedit. Practic, Grounded ne face mici cât o furnică și trebuie să supraviețuim în grădină din spatele casei - după un experiment eșuat al unui doctor nebun.

Aplicația care ajută elevii să decidă ce carieră vor să urmeze. Intermediază tururi în diverse companii
Aplicația care ajută elevii să decidă ce carieră vor să urmeze. Intermediază tururi în diverse companii

Ești elev de liceu? Încă nu știi la ce facultate să te înscrii? Nu te-ai decis asupra domeniului în care vrei să lucrezi? Joblandia este platformă care te poate ajuta în acest sens.

Recomandări
Alerta serviciilor de informații: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa
Alerta serviciilor de informații: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa

Agenţiile europene de informaţii şi-au avertizat guvernele că Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj pe întreg continentul, informează Financial Times.

Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă
Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă

„Oamenii sunt lumină”, partea I. Ne bucurăm atunci când descoperim semeni care dau de la ei, dăruiesc din timpul lor şi îi ajută pe alţii, înţeleg sensul cuvintelor empatie şi împreună.

Românii plecați în Grecia de Paște au trăit cu emoție noaptea Învierii. După slujbă, au dus Lumina Sfântă... la restaurant
Românii plecați în Grecia de Paște au trăit cu emoție noaptea Învierii. După slujbă, au dus Lumina Sfântă... la restaurant

Noaptea Învierii a fost trăită cu emoție și de românii plecați în Grecia de Paște. Doar în Thassos, sunt peste 10.000. Lumina Sfântă a ajuns și acolo, dar cu întârziere.