Inventia romaneasca realizata in 24 de ore si cu doar 200 de lei. Cum te ajuta cand pleci in vacanta

Ultima actualizare: 24-04-2013 06:59

Exista si romani isteti care au sanse mari sa faca bani multi in urmatorii ani. Acestia au demonstrat ca in 24 de ore pot sa inventeze o sumedenie de lucruri utile.

Culmea este ca au folosit piese care costa doar cateva sute de lei. Din pacate, la noi cele mai multe dintre proiectele spectaculoase ajung sa se blocheze doar la stadiul de prototip, pentru ca tinerilor le este greu sa faca rost de bani si asteapta, zadarnic, donatii publice.

Acesti tineri si-au sacrificat tot weekendul si in loc sa leneveasca au fost creativi. Si totul a pornit de la cel mai mic calculator din lume care costa 160 de lei. Spre dimineata proiectele au inceput sa prinda contur, desi concurentii dadeau primele semne de oboseala (unul care casca si una care doarme).

Aceasta inventie va face lista de cumparaturi pentru dumneavoastra.

Aparatul foloseste senzori de presiune care simt cand cutia detergentului e goala, apoi va da un telefon.

Echipa e interesata ca produsul sa ajunga pe piata.

"Cu siguranta vom face. Acum sa vedem, suntem obositi, suntem entuziasmati, plini de adrenalina dar vom discuta..." spune Marius Pastolache - programator.

Iata cine o sa va scape de griji atunci cand plecati de acasa.

"Ai plecat in vacanta, Doamne am uitat gazele deschise sau geamul deschis, creaza pe cloud, in aplicatie niste warning-uri, pe care poti sa le iei sau nu in considerare" ne povesteste Rares Plescan.

Din ghiveci pana in varful margaretei de plastic sunt numai senzori, iar produsul nu a costat mai mult de 200 de lei.

Multe s-au auzit in ultima perioada despre casele inteligente. Insa cine vrea un sistem complex trebuie sa plateasca mii de euro. Cativa tineri programatori sustin ca au reusit sa creeze un sistem care nu costa mai mult de 180 de lei. Iar piesele sunt toate din comert.

"De exemplu de pe telefonul mobil, apas pe lumina. S-a aprins. Pompa de apa, incepe sa curga apa pentru recipient, daca ai o piscina sau recirculare"

In acest set intra si un robot care se plimba prin casa singur si trimite imagini prin webcam.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO