iLikeIT. Organizația Salvați Copiii a lansat ”Ora de net”, un program pentru profesori și părinți

Ultima actualizare: 21-10-2020 12:39

Organizația Salvați Copiii a lansat ”Ora de net”, un program european unic în România, care promovează utilizarea Internetului de către copii și adolescenți - program destinat profesorilor și părinților.

 

Teodora Stoica de la Organizația Salvați Copiii a fost invitată în emisiunea iLikeIT, pentru a explica scopul acestui program.

”Dacă profesorii doresc să se înscrie, pot intra pe oradenet.ro. Acolo pot găsi mai multe informații despre ce conține cursul pe care l-am pregătit și se pot înscrie. Noi primim înscrieri până luni la ora 16.00 și, mai apoi, vom lansa pe tot parcursul lunii noiembrie tot acest curs se va derula pe o platformă dedicată în mediul online.” - a spus Teodora.

După doar o săptămână de la lansarea acestui proiect, s-au înscris peste 10.000 de profesori.

”De multe ori, profesorii cu care colaborăm sunt din varii domenii, adică nu neapărat profesori care predau tipic, ci profesori care sunt deschiși și interesați să aplice aceste cunoștințe și să dezvolte competențele digitale.” - spune Teodora Stoica.

Ce înseamnă competențe digitale?

”Cursul pe care noi l-am pregătit se bazează foarte mult pe creare de conținut în mediul online, pentru că este foarte important ca ei să știe cum se dezvoltă anumite resurse pe care să le dea mai apoi copiilor, pe competențe de colaborare și comunicare, pentru că, din nou, este foarte important cum relaționăm acolo, și nu în ultimul rând competențe care țin de siguranța online a copiilor, pentru că am văzut, sunt foarte multe riscuri care pot apărea în mediul online și atunci este important să avem și acest aspect.” - mai explică reprezentanta Organizației Salvați Copiii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO