iLikeIT. Magazinele online promit sa reziste de Black Friday. Cine vrea sa inceapa mai devreme cursa

×
Codul embed a fost copiat

Vine vine... Black Friday. Momentul marilor reduceri la vanzarile de IT, audio, video, haine, jucarii sau abonamente la sala.

Probabil ca multi dintre cei care au prins un chilipir anul trecut sunt gata sa repete figura. La fel de siguri suntem ca multi dintre cei pacaliti, intr-un fel sau altul, la ultimul Black Friday vor fi cu ochii pe comercianti sa nu repete greselile. Asa suntem si noi.

Sefii magazinelor online in schimb, se jura ca au invatat lectia, ca au corectat toate greselile de anul trecut si ca acum va fi Black Friday-ul perfect, cu reduceri de 50, 70 sau chiar 90 la suta!

La Black Friday 2012 aglomeratia din magazine a fost mai mult decat vizibila, la fel ca si enervarea multor clienti. Mai putin vizibila, dar la fel de intensa, a fost aglomeratia pe site-urile on-line, care de multe ori s-au blocat pur si simplu sub asaltul a mii de vizitatori simultan. Acum comerciantii se jura ca nu vor fi probleme.

Mihai Patrascu, director EvoMag: "Anul acesta ne pregatim tot asa de 5 ori mai mult - vorbim ca trafic - de 5 ori mai mult decat 2012. Traficul este deja calculat si acest trafic este asumat de echipa noastra, consideram ca vom trece de acest eveniment foarte bine."

Citește și
telefoane
BLACK FRIDAY 2013: Telefoane mobile la reducere pe amazon.co.uk de Black Friday
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Marius Stefan, reprezentant Domo: "Anul acesta s-a creat o conexiune de banda mai larga, de 8 ori mai rapida decat cea de anul trecut."

Dan Vidrascu, director general Elefant.ro: "Anul trecut am avut o crestere de 20 de ori a traficului fata de o zi normala si in acest an credem ca aceasta cifra va fi chiar mai mare. In acest an am facut o investitie mult mai mare in infrastructura, site-ul e acum pregatit sa sustina un trafic mult mai mare."

Unul dintre comerciantii online a lansat saptamana aceasta oferte de reduceri spectaculoase, iar rezultatul a fost ca site-ul a cazut pentru o scurta perioada de timp. Explicatia este tot Black Friday.

George Nicolae, reprezentant F64: "Am avut un exercitiu de incendiu, am avut o ora de promotii blitz, testandu-ne astfel serverele si capacitatile pentru Black Friday. Asa se explica sincopa de ieri, a fost un test pe care l-am gandit, a fost totul foarte bine stabilit de la inceput. A fost un test subtire as putea sa spun fata de promotiile care vor fi in Black Friday la peste 200 de produse. Vor fi reduceri de peste 50 la suta la unele produse."

E greu de inteles cum va rezista sistemul de Black Friday daca au fost probleme si la un "test subtire". Oricum, si cei care proceseaza 80% din platile on-line s-au pregatit sa faca fata unei munci duble fata de anul trecut.

Manuela Stoica, reprezentant PayU: "Anul trecut am identificat pana in 40 de magazine on-line care au avut promotii, anul acesta am gasit pana acum 80."

Sa vedem ce s-a facut cu o alta problema mare de anul trecut: stocurile insuficiente pe online. Anul asta va fi altfel, ne asigura comerciantii.

Marius Stefan, reprezentant Domo: "Stocurile de marfa au fost suplimentate, am suplimentat personalul magazinului cu pana la 50 la suta pentru aceste zile."

Mihai Patrascu, director EvoMag: "Avem stocuri asumate, avem stocuri care trebuie sa vina chiar si cu cateva zile inainte pentru ca sunt produse comandate special pentru acest eveniment de la furnizorii si vendorii cu care colaboram."

Dan Vidrascu, director general Elefant.ro: "Sunt TIR-uri care livreaza in depozitele noastre deja de cateva zile si e un proces care va continua pana in ziua de Black Friday, deci incercam sa ne aprovizionam cu cat mai multa marfa, ca dupa aceea sa putem sa asiguram un termen de livrare foarte scurt, 2-3 zile."

Dar oricat te-ai pregati nu poti incalca legile universale.

George Nicolae, reprezentant F64: "Nu exista nimic in Universul asta absolut nelimitat, drept pentru care si cantitatile noastre vor fi la un moment dat terminate. Noi spunem doar ca ne-am asigurat ca nu vor fi tragedii de natura comerciala."

E important sa nu existe nici tragedii, dar nici minciuni. Pentru ca reducerile false au fost anul trecut o problema de-a dreptul jenanta.

Mihai Patrascu, director EvoMag: "Toti cei care vor sa verifice un pret il pot verifica sau pot verifica istoricul pretului, foarte usor, doar printr-o simpla cautare. Deci avem o problema TEORETIC care ea nu exista, doar pentru ca al nostru client nu vrea sa caute pe internet."

Silvia Zanfir, marketing manager PC Garage: "Magazinul nostru are o facilitate, se numeste istoric pret. Clientii nostri pot verifica in orice moment cum a evoluat pretul unui produs. Deci clientii nostri sunt asigurati prin aceasta metoda ca nu am crescut preturile anterior si apoi scazut de Black Friday."

Asadar putem astepta linistiti ziua de 29 noiembrie cand este ziua MONDIALA Black Friday. Cu mici exceptii.

Mihai Patrascu, EvoMag: "Noi vom face Black Friday pe 22, 23 si 24, este decizia noastra. Mai multi comercianti pot decide diferit."

- Nu se poate spune ca furati startul un pic?

Mihai Patrascu: "N-as putea spune, pentru ca avem logica in acest lucru. Avem clienti care asteapta foarte mult acest eveniment si asteapta acea data. Noi deja avem negociate stocuri si preturi, are rost sa mai asteptam inca o saptamana - de ce sa nu le dam drumul daca le avem deja?"

Adica daca tot ai cumparat sampania, de sa mai astepti Revelionul si sa nu o desfaci de Craciun?...

Dar indiferent cand o face fiecare, Black Friday este aproape. Si ar fi bine sa fie cum spun comerciantii.

George Nicolae, reprezentant F64: "Este o promisiune ca serverele vor rezista, ca exista stocuri suficienta si ca va fi anul asta un Black Friday extraordinar!... "

Black Friday este ziua in care tot ce stim despre comertul online este pus la incercare. Pe noi ne intereseaza trei lucruri. Sa avem reduceri adevarate, stocuri suficiente, iar site-urile sa nu mai cada. Nu exista un singur magazin online care sa nu pice rusinos testul anul trecut.

Hai sa vedem totusi ce inseamna sa primesti sute de mii de clienti deodata. George Buhnici a facut un experiment de trafic la iLikeIT, alaturi de invitatul sau.

Cam asa ar trebui sa se miste lucrurile, iar magazinele online sunt datoare sa ne respecte timpul si rabdarea cu servere mai bune. Suntem la fel de critici si cu reducerile false.

Ca si anul trecut va chemam sa fiti aliatii nostri si sa ii demascam pe cei care incearca sa ne pacaleasca. Daca aveti un produs pe care stati cu ochii deja faceti o captura de ecran si pastrati poza in calculator. Iar pe 29 noiembrie, cand vedeti o reducere falsa la acest produs, trimiteti-ne capturile iar noi le batem obrazul.

Ne asteptam la sute de comercianti care sa ni se alature in aventura Black Friday anul acesta. Toate magazinele participante, stiri si ponturi sunt ca de obicei pe
bf.stirileprotv.ro.

Oferte selectionate pentru barbati vom avea pe debarbati.ro. Fetele vor vedea ce le intereseaza la reduceri pe site-ul perfecte.ro iar pasionatii de gagdeturi pot urmari si sectiunea dedicata de pe yoda.ro.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
BLACK FRIDAY 2013: Mp3 Playere la reducere pe amazon.co.uk de Black Friday
BLACK FRIDAY 2013: Mp3 Playere la reducere pe amazon.co.uk de Black Friday

Daca iti place mult de tot muzica sau doar vrei sa te relaxezi in drumurile tale lungi si in trafic, iti trebuie neaparat un Mp3 Player. Noi te ajutam ca de Black Friday 2013 sa gasesti cele mai tari produse pe site-ul Amazon.co.uk.

BLACK FRIDAY 2013: Telefoane mobile la reducere pe amazon.co.uk de Black Friday
BLACK FRIDAY 2013: Telefoane mobile la reducere pe amazon.co.uk de Black Friday

Vrei sa schimbi telefonul dar preturile sunt prea mari? Noi te ajutam sa gasesti solutia perfecta, o calitate excelenta la un pret redus. Vezi o lista cu telefoane la pret redus de Black Friday 2013.

BLACK FRIDAY 2013: Ceasuri de barbati la reducere pe amazon.co.uk de Black Friday
BLACK FRIDAY 2013: Ceasuri de barbati la reducere pe amazon.co.uk de Black Friday

Ofertele la ceasuri sunt extrem de tentante cu ocazia Black Friday 2013 – reducerile ajung pana la 80%, iar siteul amazon.co.uk are foarte multe produse pe care sigur vei dori sa le achizitionezi!

BLACK FRIDAY 2013: Hote cu pret redus de Black Friday
BLACK FRIDAY 2013: Hote cu pret redus de Black Friday

Gatesti des, dar nu vrei ca intreaga casa, din bucatarie in dormitor, sa devina martora exprimentelor tale culinare? Profita de reducerile cu ocazia Black Friday 2013 si descopera magazinele care ofera hote cu pret redus.

BLACK FRIDAY 2013: Carti - Literatura contemporana cu pret redus de Black Friday
BLACK FRIDAY 2013: Carti - Literatura contemporana cu pret redus de Black Friday

Multe dintre librariile online ofera deja carti in format electronic, insa placerea de a simti pe degete foaia de hartie nu se compara niciodata cu ecranul unui reader, asa ca de Black Friday 2013 poti achizitona carti la reducere.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă
Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă

ELCEN a anunţat, miercuri,  o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită.