Jocul săptămânii este „Truck Simulator: Ultimate” pentru iPhone și Android. A nu fi confundat cu Euro Truck Simulator de pe PC.

În acest simulator de buzunar pentru condus camioane nu doar că vei sta în spatele volanului, dar Truck Simulator te lasă să fii managerul propriei tale afaceri. A fost descărcat de peste 250 de milioane de ori și pe bună dreptate. E foarte bine lucrat.

„Truck Simulator: Ultimate” este făcut de Zuuks Games. Nicio legătură cu Mark Zukerberg. Compania este renumită pentru jocurile de mobile pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului ca Bus Simulator: Ultimate, Truck Simulator: Europe sau City Driving.

Jocurile de tip simulator sunt foarte populare fiindcă nu sunt la fel de grele ca Elden Ring și nu necesită să dezvolți strategii speciale pentru cele 100 de trupe, ca-n Starcraft. Plus că și relaxează, un pic prin ritmul lent de joc.

În simulatorul de camioane, scopul este să ajungi de la punctul A la B cu mărfuri scumpe la un cost avantajos pentru tine. Trebuie să te asiguri că „monstrul” tău pe 18 roți ajunge fără nicio zgârietură la destinație, dar și mai important, cu marfa intactă.

În funcție de cât de bine termini un transport sau o misiune, primești puncte pe care le strângi ca să deblochezi tiruri din ce în ce performante. Așa vei putea transporta mai multă marfă, ajungi mai repede la destinație, faci și mai multe puncte și iei tot procesul de la capăt. Uneori nici nu pornești cu marfa din depozit, ci trebuie să ajungi într-un anumit loc de pe hartă ca să cuplezi remorci.

Condusul propriu-zis e floare la ureche. Nu te gândi că e un simulator propriu-zis. Deși e în titlu cuvântul simulator, e mai mult să dea bine la public. Termen de marketing, cum s-ar spune. Tot ce trebuie să faci e să ții telefonul în mână, apeși pe accelerație sau pe pedalele de frână ca să controlezi viteza și mai tragi de volan din când în când ca să virezi. A, și nu trebuie să scapi din vedere combustibilul din rezervor. Va trebui să faci opriri și la benzinării.

Grafica este bună. Bineînțeles că nu va lua vreun premiu, dar în același timp trebuie luat în considerare faptul că jocul trebuie să ruleze ireproșabil atât pe cele mai noi telefoane de 1000 de euro cât și pe cele de buget la 1000 de ron.

Truck Simulator: Ultimate este gratis pe telefoanele și tabletele cu Android și iOS de la Apple.