iLikeIT. Jocul săptămânii, NBA 2k20, cel mai spectaculos titlu făcut după un sport de echipă


Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2019 10:55
Data publicarii: Sambata 14 Septembrie 2019 10:54
Categorie: iLikeIT

NBA 2k20! Cel mai spectaculos joc făcut după un sport de echipă - care nu e nici FIFA, nici PES și care nu va prinde în țara noastră, unde baschetul... e cam aruncat la coș.

A nu se confunda cu NBA Live, de la EA Sports. Pe care, sincer, nu l-am mai jucat decât în varianta mobile, în ultima vreme.

Ne place din start, pentru că universul ligii e la îndemâna oricui. Poți fi orice super jucător și poți alege cam orice echipă ai în minte. De la proaspăt închegatele forțe din LA, Clippers și Lakers, Houston Rockets ori fosta campioană Golden State Warriors și până la cinci-uri legendare, aceiași Lakers cu Magic, Kareem și Worthy, Bulls- cu Michaerl Jordan, Scottie Pippen și Dennis Rodman, Celtics conduși de Larry Bird - cum să nu zicem de Celtics?! - ori băieții răi din Detroit.

Nu e bine nici așa? Bine, cutezătorule, poți juca cu actuala naționala americană mâna a treia, cu echipele All Stars - fratele Giannis vs fratele LeBron - sau te poți plimba prin liga fetelor, WNBA.

La fel ca marile producții din ultimii ani, NBA 2k20 curge cam fără reproș. Grafica mai șchioapătă pe alocuri - dar, na, una e să îi unești impecabil sprâncenele lui Anthony Davis, alta e să vezi perciunii primei rezerve a celor de la Wizards, cea mai slabă echipă din joc. Deși la miez, zice producătorul, stă un engine absolut nou, super-capabil. Ne iau oricum ochii cu mascote, majorete, cetățeni din public ori alte detalii savuroase.

Bucuria cea mare e când descoperi că un jucător pe care-l știi ca pe boxerii tăi face fix ce ar face și în realitate, în situații-limită. Nu greșești dacă forțezi nota cu LeBron, Kahwi, Anthony Davis, Steph Curry ori James Harden. Altfel, Russel Westbrook e la fel de egoist și-n joc, dăm scris și ștampilăm!

Tot dacă le ai un pic cu baschetul, vei descoperi că poți executa blocaje, dă și du-te, cross-over-uri a la Iverson și pătrunderi tăioase în doi timpi și trei mișcări. Dacă, în schimb, ești lemn, s-ar putea să ți se pară un pic anevoios jocul.

Și copleșitor ca opțiuni, nu le-am numărat, dar sunt clar cu vreo 87 mai multe decât schemele practicate în prima ligă la noi...

Poți trece și la alte moduri: carieră a la Alex Hunter, din FIFA - ochii mari la Idris Elba ori Rosario Dawson, că apar pe acolo! - dezvoltare, 3 la 3, 2 la 2, 1 la 1, 0-0...ăă, ăsta nu…. manager și așa mai departe. Nu lipsește nici MyTEAM, varianta online cu celebrele pachețele cu jucători la purtător...

O experiență completă, așadar. Disponibilă, în România, pe Playstation, XboX și Nintendo Switch. Prețul de pornire: 270 de lei.

 

iLikeiT. Jocul săptămânii, prezentat de George Buhnici
iLikeIT. Jocul săptămânii este ”Last day on earth”, gratuit pe iOS și Android
iLikeIT. Jocul săptămânii: Rollercoaster Tycoon