iLikeIT. George Buhnici s-a urcat pe prima ”motocicletă zburătoare” din lume


Ultimul update: Marti 22 Ianuarie 2019 10:00
Data publicarii: Marti 22 Ianuarie 2019 09:55
Categorie: iLikeIT

Dronele pot fi folosite ca mijloc de transport în comun rapide, ieftine și eficiente. Sunt următoarea mare revoluție din domeniul transporturilor, iar poliția din Dubai testează de zor un astfel de vehicul, care va fi folosit pentru patrulări.

Poate zbura cu 100 de kilometri pe oră și costă 150.000 de euro, iar George Buhnici a avut ocazia să stea pe scaunul unei astfel de drone.

Imediat, George a primit indicații prețioase din partea unui reprezentant al companiei producătoare: ”Pune mâinile aici, butonul înspre jos, iar butonul drept merge și el în jos. Dacă vrei să oprești, apasă butonul și se oprește imediat. Există un comutator și jos, dacă ceva e neînregulă, te miști prea mult, se oprește automat.”

Apoi, George a fost asigurat că această ”motocicletă zburătoare” este ”ca o dronă obișnuită”: ”Ai joystick în stânga și-n dreapta și controlezi cu degetele. ”

Cel care s-a ocupat de promovarea acestui produs la CES 2019 spune că a zburat de foarte multe ori cu acest ... vehicul, având peste 200 de ore de zbor la activ. De altfel, această ”motocicletă zburătoare” nu este la primul prototip, ci a ajuns deja la generația a treia.

Care este senzația de zbor? Ne spune tot el, șoferul experimentat: ”E diferit. Stai ca pe o motocicletă obișnuită, dar care urcă. Crești puterea, apoi simți gravitate zero și tot urcă în altitudine. Se controlează foarte ușor. Dacă lași manetele libere, drona zboară la punct fix.”