iLikeIT. George Buhnici s-a urcat pe prima ”motocicletă zburătoare” din lume

Ultimul update: Marti 22 Ianuarie 2019 10:00
Data publicarii: Marti 22 Ianuarie 2019 09:55
Categorie: iLikeIT

Dronele pot fi folosite ca mijloc de transport în comun rapide, ieftine și eficiente. Sunt următoarea mare revoluție din domeniul transporturilor, iar poliția din Dubai testează de zor un astfel de vehicul, care va fi folosit pentru patrulări.

Poate zbura cu 100 de kilometri pe oră și costă 150.000 de euro, iar George Buhnici a avut ocazia să stea pe scaunul unei astfel de drone.

Imediat, George a primit indicații prețioase din partea unui reprezentant al companiei producătoare: ”Pune mâinile aici, butonul înspre jos, iar butonul drept merge și el în jos. Dacă vrei să oprești, apasă butonul și se oprește imediat. Există un comutator și jos, dacă ceva e neînregulă, te miști prea mult, se oprește automat.”

Apoi, George a fost asigurat că această ”motocicletă zburătoare” este ”ca o dronă obișnuită”: ”Ai joystick în stânga și-n dreapta și controlezi cu degetele. ”

Cel care s-a ocupat de promovarea acestui produs la CES 2019 spune că a zburat de foarte multe ori cu acest ... vehicul, având peste 200 de ore de zbor la activ. De altfel, această ”motocicletă zburătoare” nu este la primul prototip, ci a ajuns deja la generația a treia.

Care este senzația de zbor? Ne spune tot el, șoferul experimentat: ”E diferit. Stai ca pe o motocicletă obișnuită, dar care urcă. Crești puterea, apoi simți gravitate zero și tot urcă în altitudine. Se controlează foarte ușor. Dacă lași manetele libere, drona zboară la punct fix.”

iLikeIT. Noua tehnologie menită să facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități
iLikeIT. Noua tehnologie menită să facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități
George Buhnici si Marian Andrei
iLikeIT. Jocul săptămânii: Super Smash Bros
iLikeIT. Adrian Nartea, protagonistul serialului "Vlad", colecţionar de produse Apple
iLikeIT. Cazanul digital de făcut ţuică şi bere, lansat la CES 2019
STS a lansat aplicaţia Apel 112, care ajută la localizarea celor care au nevoie de ajutor
Măsura anunțată de Facebook împotriva celor care postează mesaje anti-vaccinare
iLikeIT. Jocuri de week-end: GoBoom, Chromas şi Gravitapper
hacker
iLikeIT. Cum să ne protejăm parolele de hackeri