iLikeIT: Fac bani din joaca, dar totusi muncesc serios. Cat castiga sportivii jocurilor electronice
Castiga in fiecare luna mai mult decat bancheri, directori sau fotbalisti. Este vorba despre sportivii jocurilor electronice, o profesie care nu exista pana acum 2-3 ani.
"Messi, Ronaldo, Xavi, Iniesta, Pique". Ceva mai tineri si cu muschii antrenati la dat clicuri. Ei sunt Fnatic, cei mai cunoscuti atleti cibernetici.
Vin la Bucuresti din Portugalia si vor pleca de aici spre China. Sunt idolii pasionatilor activi de jocuri.
Echipa nordica se pregateste sa incheie inca un weekend foarte profitabil. Doua zile in care au facut cele place cel mai mult si au facut si bani din asta. Daca pentru multi par niste pusti obisnuiti, pe internet sunt la fel de celebri ca FC Barcelona si valoreaza impreuna peste 1 milion de euro pe an.
Andreas si Finn, doi pusti - unul suedez, altul danez, de varsta facultatii - isi amana inceputul de cariera pentru ceva mult mai interesant.
Traiesc vieti de vedete care se trezesc in fiecare saptamana in alt colt al planetei. Ziua lor incepe devreme, cu un pahar de lapte rece. Meniul contine multe calorii si neaparat suc de portocale. Recomandarea nutritionistului.
Sunt la Bucuresti pentru cea mai mare competitie de jocuri electronice. Locul 1 in topul jucatorilor trebuie confirmat la fiecare sfarsit de saptamana. Desi par relaxati, se comporta exact precum sportivii de performanta. La fel cum fotbalistii poarta incaltaminte speciala, ei au cate un mouse si casti de mii de euro.
Cateva sigurante au dat batai de cap organizatorilor.Nimic nu i-a scos insa din ritm.
Pe terenul virtual sunt mai buni decat trupele speciale. Elimina in timp record echipele adverse, planteaza bomba ori o dezamorseaza. Pana la sfarsitul zilei si-au batut toti rivalii, ultimii tot nordici.
Luna aceasta aduna in cont inca 25.000 de euro fiecare. Au salariu fix si sunt platiti in plus de fiecare data cand castiga. Dincolo de distractie exista insa si sacrificii.
Lumea jocurilor nu cunoaste limita de varsta si infrunta cu succes criza. Cel putin 2 milioane de romani si peste un miliard la nivel global petrec zeci de ore pe saptamana in fata calculatorului.
2.000 de oameni au participat in week-end la cel mai mare eveniment de jocuri organizat pana acum la Bucuresti.