iLikeIT. ”Eroii internetului”, platforma care-i învață pe adulți și copii despre pericolele din online

Dată publicare: 05-04-2021 13:02
Dată actualizare: 05-04-2021 13:12


iLikeIT. ”Eroii internetului”, platforma care-...
iLikeIT. ”Eroii internetului”, platforma care-...

Internetul este un loc sigur pentru copii numai dacă ne asigurăm că sunt instruiți și se pot feri de capcanele din mediul virtual.

Trebuie învățați de la vârste fragede cum să recunoască pericolele. Printre acestea, hărțuirea online - așa numitul "cyberbulling".

Copiii pot deveni victime inclusiv în timpul unui banal joc video.

Alin Chiriac a fost invitatul lui Marian Andrei la "iLikeIT":

Eroii internetului își propune să-i ajute pe copii să navigheze în siguranță în mediul online, dar, până să-i ajute pe copii, își propune să-i pregătească pe profesori și părinți. Există un program la nivel național în care noi trăinuim profesori, le punem la dispoziție un manual, le punem la dispoziție câteva workshop-uri din care ei înțeleg cum să aducă la dirigenție, în sala de clasă, la dezvoltare personală aceste discuții cu copiii, discuții despre care până acum nu a vorbit nimeni”.

Alin mai spune că manualul pentru educația copiilor, în ceea ce privește internetul, este conceput în așa fel încât să-i atragă pe aceștia, inclusiv prin jocuri.

”Cred că este cel mai tare manual pe care l-a văzut educația românească până acum, pentru simplul fapt că el îmbină o parte de joc - există inclusiv un joc video pentru copii, Interland, unde ei își pot verifica cunoștiințele jucând un joc.” - mai spune el.

Însă proiectele dezvoltate sub egida ”Eroii internetului” sunt dedicate și adulților, nu doar minorilor.

”Ei învață prin acest modul ce e bine și ce nu e bine să distribui în mediul online, care e informație privată, cum trebuie să respecți dreptul la informație privată a unui coleg, că nu e ok să-l fotografiezi cu emblema școlii și să-l pui pe net, pentru că el, atunci, poate fi identificat și oricine îl poate găsi ușor dacă vrea” - mai spune Alin Chiriac.